« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Родители: Програмите за здравословното хранене са инвестиция в здравето

"Общинските програми за здравословно хранене, игри и занимания на открито и премахването в перспектива на бутилките за еднократна употреба от ежедневието на малчуганите в детските градини са дългосрочна инвестиция в здравето на децата ни", категорични са родители, представители на обществени съвети към бургаски детски градини. Те взеха участие в информационна среща, на която бяха представени новите общински програми за здраве и обучение в детските градини и първите индикативни положителни резултати от тяхното въвеждане. На срещата зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева презентира в детайли етапите на всяка една от програмите, които до момента е инициирала администрацията по идея на кмета Димитър Николов. Тя подчерта, че въведените преди няколко години програми за ранно чуждоезиково и компютърно обучение, са оценени изключително положително от родителите. Като добър пример за успешна програма, зам.-кметът Ананиева посочи и проекта за здравословно и балансирано хранене в детските градини, който беше мултиплициран в училищните столове и в момента се доразвива и прецизира. По време на срещата бе представен и опитът на новата еко детска градина "Пинокио" в к-с "Меден рудник", която вече е носител на престижни награди за архитектура, дизайн и "зелена" концепция, но и е пилотен проект за реализирането на новите амбициозни програми на общината. Още от откриването на детската градина 4-те групи там провеждат приоритетно по-голяма част от програмата си на открито, децата не ползват еднократни бутилки за вода и вместо с традиционните пластмасови играчки играят с дървени и интерактивни. Според ръководството на детското заведение и представителите на общественият съвет към детската градина  всички нововъведения  имат положителен ефект върху здравето и развитието на малчуганите. Пред родителите бе представена и програмата "Първокласно начало", която предвижда първокласниците от тази година да се обучават в изцяло нови модерни е- кабинети, с електронни учебници и електронни дъски. 20 детски градини вече са заявили участие в програмата "Родители - доброволци в детската градина", стана ясно още по време на срещата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 8
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 22
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.

ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКАТА ЗА СПЕКТАКЪЛА “МИНИ ЦАРИЦА РОЗА”

  • 19 Апр 2024
  • 18
В него ще участват деца от четвърта група от детските градини в Община Казанлък.

НАД 133 000 ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ЩЕ БЪДАТ ПОДКРЕПЕНИ ПО ПРОЕКТИ НА МОН

  • 19 Апр 2024
  • 58
257 млн. лева европейско финансиране ще бъдат инвестирани в подкрепа и приобщаване на деца и ученици по проектите „Силен старт“ и „Успех за теб“, които МОН изпълнява в рамките на европейската програма „Образование“.