« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

СЗО: Имунитетът за коронавирус не е сигурен, носенето на маска ще стане реалност

Не всички хора, които са преболедували коронавирус, имат антитела и имунитет срещу вируса. Това обяви късно снощи СЗО след пресконференция в централата на организацията в Женева. "Пораждат се опасения, че пациентите може да не развиват имунитет, след като оздравеят от COVID-19, коментира д-р Майк Райън, изпълнителен директор на програмата за извънредни ситуации на СЗО", цитиран от CNBC. "Има много причини, поради които може да се види реактивиране на инфекцията, или ще е същата, или с друг инфекциозен агент", каза още д-р Райън. От СЗО са категорични, че нямат отговори на въпроса дали човек, който е изкарал вируса, не се заразява отново. Д-р Мария ван Керкхове обясни за проучване на преболедували вируса в Шанхай, при които се установява, че нямат имунитет. Вчера от Южна Корея също съобщиха за 91 случая на хора, които са преболедували коронавирус и тестовете им отново са положителни. Днес проф. Венцислав Мутафчийски също коментира на брифинга на Националния кризисен щаб: "Не е доказано дали вирусът не се връща и дали към него се създава траен имунитет", каза той и даде пример с трима изписани пациенти, които са били върнати отново за лечение във ВМА. Интересен аспект на конференцията в Женева отбелязва BBC. Агенцията цитира д-р Давид Наваро от Световната здравна организация, който е категоричен, че коронавирусът няма да си отиде в рамките на тази година. Затова: "Носенето на маски на обществени места ще се превърне в норма и всички ще трябва да свикнем с новите реалности. Ще се наложи на обществата да се адаптират към новата реалност и да живеят в условията на пандемията, която скоро няма да си отиде", каза д-р Наваро. По отношение на световния недостиг на маски д-р Наваро препоръча те да се ползват с приоритет от лекарите и здравните работници и едва след тях - да се осигуряват за всички останали. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 39
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 61
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 55
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 80
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 68
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.