« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В Гърция разрешиха достъпа до плажовете

В Гърция разрешиха достъпа до плажовете. След шест седмици строги мерки, там отвориха малките магазини и фризьорските салони. Гърците вече излизат свободно, без да попълват декларации. Въпреки облачното време, някои стигнаха дори до плажовете и се потопиха в морето. Гръцкият туристически министър заяви, че пътуванията ще се осъществяват при „специфични нови правила“. Хари Теохарис се подготвя да представи и втория пакет от мерки, които трябва да спасят сектора. В средата на юни може да се поднови морският трафик към островите, но и за там се очакват повече разяснения в зависимост от развоя на ситуацията. Същото е в сила и за организираните плажове. В края на юни и началото на юли може да бъдат отворени така наречените сезонни хотели и да бъдат възстановени международните полети. Икономиката на Гърция е пряко зависима от туризма и според Теохарис пътуванията тази година може да се осъществят само при строги правила. „Трябва да имаме нови правила за хотелите, плажовете, басейните, закуските, автобусите“, казва той. В Гърция туристическия сектор представлява 20% от БВП и осигурява едно от всеки пет работни места. Очаква се гръцката икономика да поеме поредния тежък удар – свиване с цели 10% и то точно в момент, когато излизаше от най-тежката си икономическа криза. Теохарис, който зае поста миналия юли, прогнозира, че страната му може да приеме тази година по-малко от 1/3 от миналогодишния обем. https://trip.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината поставя модерно видеонаблюдение и WiFi от Моста до Сарафово

  • 05 Юни 2020
  • 255
Община Бургас започна изграждане на видеонаблюдение по алеята от Моста до квартал "Сарафово", която е една от най-посещаваните зони в града от пешеходци и колоездачи.

Започна саниране на старата детска градина в квартал Сарафово

  • 05 Юни 2020
  • 259
Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал Сарафово. Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи.

Кандидат-студентите ще подават документи онлайн и на място - в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 05 Юни 2020
  • 272
На 8 юни започва официално кандидат-студентската кампания в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Желаещите да се обучават в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще могат да подават документи от 8 юни до 10 юли.

Над 100 нови улици в община Бургас ще получат имена

  • 05 Юни 2020
  • 244
Над 100 нови улици в различни квартали на община Бургас ще бъдат именувани за първи път. Близо половината от тях са в кв. "Крайморие" - 48 броя. Причините за именуването на улиците са влезли в сила подробни устройствени планове и създаване на нови лични и фирмени административни адреси.

Топъл вятър пак носи пясък от Сахара

  • 05 Юни 2020
  • 276
Температурите днес ще се повишат с още няколко градуса след започналото затопляне вчера. Ще е ветровито, в 13 области е обявен жълт предупредителен код, но вятърът ще е южен и топъл. Той обаче отново ще донесе пясък от Сахара.