СЗО: Пандемията с коронавируса се влошава

Световната здравна организация (СЗО) призова днес страните да продължат с усилията да бъде овладяно разпространението на новия коронавирус. СЗО предупреди, че в глобален план пандемията се влошава и че в Централна Америка тя все още не е достигнала своя пик, предаде Ройтерс. "Повече от шест месеца след началото на пандемията сега не е време за никоя страна да намалява усилията си", каза генералният директор на базираната в Женева организация Тедрос Аданом Гебрейесус на онлайн брифинг. Той също така призова участниците в масови протести да вземат предпазни мерки, за да не бъде допусната нова вълна от заразявания, предаде ДПА. Тедрос имаше предвид протестите по света срещу смъртта на чернокожия американски гражданин Джордж Флойд при полицейски арест. Той каза това, след като броят на заразените по света се увеличи през последното денонощие с рекордните 136 000, отбелязва ДПА. Генералният директор на СЗО съобщи на брифинга, че утре организацията ще проведе чрез видеоконферентна връзка съвещание, посветено на проследяването на контактите на хората, заразени с коронавируса, предаде ТАСС. "От утре СЗО започва онлайн консултации, посветени на проследяването на контактните на болните от Ковид-19, за да обменим технически и оперативен опит, включително в областта на иновациите в цифровата сфера", каза той. СЗО заяви още, че продължава да смята, че предаването на коронавируса от хора без симптоми е рядкост, въпреки предупрежденията на редица експерти по света, че подобно заразяване е по-често и вероятно обяснява защо пандемията е толкова трудна за овладяване, предаде Асошиейтед прес. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 299
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 277
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 284
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 303
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 273
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.