« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

МВР разчисти всички блокади в страната и възстанови движението

От МВР заявиха на пресконференция : Няма да позволяваме блокиране на кръстовищата! "От началото на протестите сме подчертавали, че тези протести не са заявени в Столична община.", това съобщиха органите на реда на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи. Той се състоя, заради спец. акцията, при която тази нощ бяха премахнати блокадите от ключовите кръстовища в столицата и други градове в страната. "Тълкувайки, че протестите са нерегламентирани, започнахме да говорим, че имаме акт на гражданско неподчинение. На база на ежедневния анализ, беше взето решение да се предприемат действия по възстановяване на обществения ред и с тази цел в 4.30 пристъпихме към тези три места, на които чрез високоговорители разпоредихме на присъстващите да напуснат пътното платно и да приберат намиращите се там предмети.", обясни зам. шефът на охранителна полиция в Дирекцията Тони Тодоров. Направени са много записи от присъстващите на трите места и от камерите на СДВР. Физическа сила е била използвана срещу едно лице на пл. "Орлов мост", който категорично отказало да се премести. "Физическата сила бе в рамките на нашите правомощия", каза Тодоров. Задържани са 12 лица, като 8 от тях се намират в 1-во РПУ. Лицата са отказали категорично да напуснат кръстовището. Останалите 3 лица са задържани за установяване на тяхната самоличност. На арестуваните ще бъдат съставени актове и ще бъдат незабавно освободени. Повечето от тях вече са пуснати. До акцията се стигнало след многото дни на протести и в СДВР са започнали да постъпват стотици сигнали и жалби от граждани, недоволни от блокираните кръстовища. По думите на Тодоров, всеки има право на свободно придвижване. "Конституционно право е и правото на протест на всеки човек, но то е уредено с подзаконови нормативни актове." Според него, ежедневно се провеждат разговори с протестиращите. "Бяхме изключително толерантни като хора в униформи. Снощи сметнахме, че на базата на недоволството, което се излива и към нас, и към хората, които са по кръстовищата, това може да доведе до ескалация на напрежението и ситуацията доста да се усложни.", обясни още Тодоров по време на брифинга. От там обявиха, че няма да се позволява повече блокирането на кръстовища. "Ще осигурим правото на всички граждани да се придвижват свободно. Ще видите как", категоричен бе Тодоров. Към ключовите кръстовища прииждат протестиращи.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ИВАН ЗВЕЗДЕВ ПРИГОТВЯ МОРСКИ ЯСТИЯ ЗА БУРГАЗЛИИ НА ЛЕТНИЯ НИКУЛДЕН

  • 02 Май 2024
  • 54
Летният Никулден, който ще бъде отбелязан масово за първи път в Бургас на 9 май, предлага много изненади за жителите и гостите на морския град.

ВЕЧЕР С ПОЕЗИЯТА НА БОЖАНА СЛАВКОВА ЩЕ ЗАРАДВА БУРГАЗЛИИ НА 8 МАЙ

  • 02 Май 2024
  • 55
Момичето, което покори света с поезията си и стана първата българка лауреат на международния поетичен конкурс "Мили Дуели" ще гостува в Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа.

ПАСХАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ВЕЛИКДЕН ЗАПОЧВА В СЪБОТА В 23:30 ЧАСА, ВИЖТЕ КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА ЗА ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ

  • 02 Май 2024
  • 59
В събота, 4 май, представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ по повод Великден.

ВЕЛИКДЕНСКА БАГРИЛНИЦА НА ОТКРИТО ДОНЕСЕ ЦВЕТНО НАСТРОЕНИЕ В БУРГАС

  • 02 Май 2024
  • 68
С багрилница на открито Бургас отбелязва Велики четвъртък. Това е един от дните преди Възкресение, в който се боядисват яйца.

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 813
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.