« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

МЗ може да промени критериите за допълнителните 1000 лв. за медиците на първа линия

Работещите на първа линия в борбата с COVID-19 трябва да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях. Това заяви здравният министър проф.Костадин Ангелов на видеоконферентна среща с директорите на ЦСМП в страната. Той съобщи, че вчера са били изпратени писма до всички центрове за спешна помощ у нас относно изплащането на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. на работещите на първа линия. Целта е центровете веднага да подадат служителите, които не са получили допълнителните средства, така че от 1 август всеки ангажиран в процеса да получи това възнаграждение. От своя страна ръководителите на 27-те центъра за спешна медицинска помощ информираха министъра за наличните количества лични предпазни средства, дезинфектанти, както и за изплатените до момента допълнителни възнаграждения от 1000 лв.От здравното министерство посочат, че всички центрове за спешна помощ разполагат с достатъчни количества и резерви от дезинфектанти, защитни маски, ръкавици, калцуни и т.н. Правят се заявки и за доставка на допълнителни количества от артикулите. Здравният министър заяви, че при необходимост министерството ще инициира промяна на критериите за изплащане на допълнителните възнаграждения, така че да бъдат обхванати всички служители, ангажирани с диагностиката, лечението и транспортирането на пациенти в условията на коронавирус. Той обясни, че при най-лошия възможен сценарий през есента системата ще бъде по-натоварена заради разпространението и на други вирусни инфекции. Хората ни вече са изморени, разбираме го и искаме да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях, увери проф. Ангелов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 75
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 138
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 133
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 161
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 167
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.