« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

40% от жалбите на потребители са за провалени ваканции

Лято 2020 е белязано от много отменени или отложени почивки и пътувания, а това се отразява на броя на потребителските жалби и сигнали, свързани с неосъществени ваканции. За последните 6 месеца близо 40 на сто от жалбите и сигналите в Европейския потребителски център у нас са за провалени ваканции зад граница и отменени полети, казва директорът на центъра Соня Спасова пред БНР. "Все още хората не пътуват или пък не са им върнати парите за отложени полети, отменени полети от страна на авиокомпаниите", уточнява тя. В голяма част от случаите потребителите настояват да им се възстановят парите. Авиокомпаниите са затрупани с жалби и тяхната обработка се забавя, отчитат от Европейския потребителски център. "При някои от авиокомпаниите има забавяния от порядъка на месеци, независимо че в законодателството е предвиден срок от 7 дни", пояснява тя. Другият тип доминиращи жалби, чийто брой надхвърля този от предишни години, е за отпаднали почивки. "Хората са си резервирали, да кажем, седмица в Париж или в Рим. Всичко зависи от вида на резервацията. Има резервации, които за съжаление са най-често използваните - без право на безплатна отмяна. В този случай потребителят няма право да получи парите си обратно. С помощта на нашата мрежа обаче ние се опитваме да водим преговори с търговците, с хотелите, с местата за настаняване и в голяма част от случаите успяваме да постигнем вид компромис", отбелязва Соня Спасова. Морето щяло да е с 20% по-евтино през септември Цените в хотелите през септември са с 10-15% по-ниски, като намалението може да стигне и 20%. Това каза председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павел Косев пред Нова телевизия. "Цените леко намаляват през септември. Точно с колко е много различно, защото зависи от категорията на хотела, от събитията, които се случват в него, и от заетостта на хотела", обясни Косев. Думите му бяха потвърдени и от туроператора Антония Чомпалова, според която намалението през идния месец винаги е минимум 10%. "Цените навсякъде падат през септември, естествено е различно при различните категории хотели, но може да се стигне и до 30% намаление", каза Чомпалова. Много хотели обаче ще затворят в края на август или в началото на септември поради липса на туристи. "Много хотели не успяха да запълнят базата си тази година и съответно те са си направили сметката, че за тях не е изгодно да работят и през септември", обяви туроператорът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ИВАН ЗВЕЗДЕВ ПРИГОТВЯ МОРСКИ ЯСТИЯ ЗА БУРГАЗЛИИ НА ЛЕТНИЯ НИКУЛДЕН

  • 02 Май 2024
  • 61
Летният Никулден, който ще бъде отбелязан масово за първи път в Бургас на 9 май, предлага много изненади за жителите и гостите на морския град.

ВЕЧЕР С ПОЕЗИЯТА НА БОЖАНА СЛАВКОВА ЩЕ ЗАРАДВА БУРГАЗЛИИ НА 8 МАЙ

  • 02 Май 2024
  • 63
Момичето, което покори света с поезията си и стана първата българка лауреат на международния поетичен конкурс "Мили Дуели" ще гостува в Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа.

ПАСХАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ВЕЛИКДЕН ЗАПОЧВА В СЪБОТА В 23:30 ЧАСА, ВИЖТЕ КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА ЗА ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ

  • 02 Май 2024
  • 67
В събота, 4 май, представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ по повод Великден.

ВЕЛИКДЕНСКА БАГРИЛНИЦА НА ОТКРИТО ДОНЕСЕ ЦВЕТНО НАСТРОЕНИЕ В БУРГАС

  • 02 Май 2024
  • 76
С багрилница на открито Бургас отбелязва Велики четвъртък. Това е един от дните преди Възкресение, в който се боядисват яйца.

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 813
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.