« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Проверяват кухненските блокове на детските заведения и училищата

  • 14 Сеп 2020
Инспекциите се извършват от Българската агенция по безопасност на храните. Проверяват се детските кухни майки и училищни столови бюфети, както и всички обекти, регистрирани по Закона за храните, на територията на училищата. Проверките са във връзка с началото на новата учебна година и се провеждат на територията на цялата страна. Целта е да се гарантира качеството и безопасността на храните, които децата консумират. Инспекторите проверяват произхода и правилното съхранение на суровини и храни, сроковете на съхранение и дали се спазват изискванията за предоставяне на информация за храните на потребителите и правилното им етикетиране. На стриктен контрол е подложено прилагането на Наредба № 8 за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани на децата. По време на инспекциите се следи и за спазването на противоепидемичните мерки от персонала, зает с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на училищата, съгласно Указанията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене и обекти за търговия с храни по прилагане на противоепидемичните мерки във връзка с COVID-19. При установяване на несъответствие ще бъдат предприети действия, съгласно действащото законодателство. При необходимост и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби за лабораторно изпитване, които да се изследват в лаборатории, съгласно съществуващото разпределение. Масовите проверки ще продължат до 30.09.2020 година, включително. След тази дата обектите подлежат на официален контрол, който БАБХ извършва непрекъснато.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа

  • 14 Май 2024
  • 146
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа.

Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас

  • 14 Май 2024
  • 155
По инициатива на Агенция „Пътна инфраструктура“ се проведе акция по залесяване в района на новоизградения обходен път на Бургас.

Таня Михайлова и акад. Николай Витанов са назначени за заместник-министри на образованието и науката

  • 14 Май 2024
  • 145
Министър-председателят Димитър Главчев назначи със своя заповед Таня Михайлова и акад. проф. Николай Витанов за заместник-министри на образованието и науката.

Делегация с журналисти от Република Сърбия посетиха МТС

  • 14 Май 2024
  • 147
От присъединяването на България към Европейския съюз досега са модернизирани 373 км жп линии, както и 8 ключови жп гари в страната.

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация

  • 14 Май 2024
  • 172
Архитектурният проект на сградата на бъдещия Факултет по фармация ще бъде представен пред бургаската общественост и всички заинтересовани на 22 май от 11:00 ч. в аулата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Датата е в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.