« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Значителен брой седмокласници имат затруднения с усвояването на учебния материал

Проучването, проведено сред 200 училища от цялата страна, показва още, че в седми клас учениците губят увереността си, че могат да се справят добре в училище и подценяват собствените си възможности. Когато мотивацията на седмокласниците е насочена единствено към получаването на добра оценка на изпит или висок бал за прием в гимназия: „То тогава вероятността да се ангажира с по-пасивен подход, който е свързан със запаметяване например на отговори на примерни въпроси, на дефиниции, е по-голяма“, посочи Асенка Христова - изпълнителен директор на Института за изследвания в образованието. Резултатът: учениците лесно наизустяват учебния материал, но изпитват затруднения със задачите, изискващи осмисляне и свързване на знания. Просветният министър Красимир Вълчев заяви: „Няма нищо фатално, ако едно дете не се представи добре на изпита след 7-ми клас, но ние имаме една свръхфиксация. Коловозът на успеха в XXI век са натрупаните знания и умения, а не това в кое училище си учил. Един човек ако е когнитивно ангажиран, четящ, винаги ще бъде оценен“. Констатираният спад в когнитивните умения на децата върна дебата за необходимостта от промяна във формата на националното външно оценяване, свързана с въвеждането на комбинирани тестове и провокиране интереса за учене.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ОТЛИЧИХА УЧЕНИЦИ В КОНКУРСА ЗА СТИХОТВОРЕНИЕ „МОЯТ ГРАД БУРГАС“

  • 15 Май 2024
  • 34
На 14.05.2024 г. в Културен център „Морско казино“ се проведе официалната церемония по награждаването в Конкурс за стихотворение „Моят град Бургас“, който се провежда за трета поредна година.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ХАРИЗМАТИЧНИЯ ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ В ПОСТАНОВКАТА "ОПАШКАТА" ПО РОМАНА НА ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ НА 26 МАЙ В ОПЕРАТА

  • 15 Май 2024
  • 41
Не пропускайте постановката „Опашката“ по едноименния роман на Захари Карабашлиев и режисурата на Явор Гърдев на 26 май, в Операта. Главната роля е поверена на изключително талатливия и харизматичен актьор Владимир Карамазов. За нея той спечели „Икар“, а постановката бе отличена с „Аскеер“ за най-добър спектакъл.

АКО СТРАДАТЕ ОТ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ПРОБЛЕМИ, ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ИНИЦИАТИВАТА „МАЙ – МЕСЕЦ ЗА МЕРЕНЕ“

  • 15 Май 2024
  • 50
Бургас става част от кампанията Май – месец за мерене“, която се организира по повод Световния ден за борба хипертонията. На 17 май, на ул. „Александровска“ пред сградата на Община Бургас, ще бъде разположен медицински пункт, където всеки ще има възможност да измери кръвното си налягане.

Мерил Стрийп получи почетна "Златна палма"

  • 15 Май 2024
  • 54
Актрисата Мерил Стрийп получи почетна "Златна палма" на откриващата церемония на кинофестивала в Кан. Наградата е в чест на нейното "неоспоримо място в историята на киното".

Продължават проверките за нелоялни практики на туроператорите

  • 15 Май 2024
  • 77
Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания Бяха извършени нови проверки от Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация, Национална агенция по приходите и Икономическа полиция.