« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Отпускат безлихвени кредити до 6900 лева заради пандемията

Увеличаваме лимита за възможни безлихвени кредити за физически лица. Те може да достигнат 6900 лева. Ще облекчим условията към търговските банки. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на икономиката Лъчезар Борисов. „Благодаря на колегите от БНБ, които участваха в разговорите с Европейския банков орган и се взе общо солидарно решение за целия ЕС, за да може мораториума за плащанията (кредитната ваканция) да важат до 31 март 2021 г. Това е една нова глътка въздух за бизнеса, за да е ликвиден“, добави той. Ще се допуска до 9 месеца разсрочване на кредита. „Важно е, че нашата банкова система е здрава. Вчера проведох разговори с Асоциацията на банките в България. Те разработват своите регламенти“, заяви Борисов. „Подготвили сме пакет от документи за разглеждане в Министерския съвет. Вчера получих информация от колегите от Министерството на финансите, че не е необходима нова нотификация от Европейската комисия. Затова продължаваме с програмата за безлихвени кредити и я удължаваме до средата на следващата година“, добави той. „Би трябвало да се запази същият механизъм (б.а. за безлихвени кредити), но все пак кредитоискателят трябва да обърне към ръководните органи на банката, за да получи разрешение“, обясни министърът. Той уточни, че засега не е ясно дали българските граждани или само бизнесмени ще могат да се възползват от новата мярка. „Всички физически лица, които по някакъв начин са били засегнати от пандемичната криза, могат да се възползват от мярката за безлихвените кредити. Условията ще бъдат облекчени със следващото решение на Министерския съвет. Ще бъде увеличен лимитът и кредити ще бъдат предоставяни чрез нашите 12 търговски банки“, заяви Лъчезар Борисов. „Стартираме нова иновативна процедура за засегнатите сектори. Тя ще е за процент от оборота. По-голямата част от засегнатите браншове се очаква да получат 20% от оборота и това анализираме в момента с нашите партньори от работодателските организации“, добави той.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Наркооранжерия разкриха при спецоперация криминалисти от ОДМВР – Перник

  • 08 Май 2024
  • 71
Иззети са над 350 растения в различен стадий на развитие; Двама мъже са задържани до 24 часа

УС на ДФЗ утвърди до 295 млн. лева финансов ресурс за изплащане на украинската помощ

  • 08 Май 2024
  • 99
Земеделските стопани ще получат финансова подкрепа в размер до 295 млн. лв. по схеми за държавни помощи „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ и „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани, производители на зърнени и маслодайни култури, за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“.

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

  • 08 Май 2024
  • 100
Министър-председателят Димитър Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария.

Пистолети и патрони задържаха митнически служители на МП Лесово

  • 08 Май 2024
  • 100
Митнически служители от МП Лесово задържаха два пистолета и патрони при проверка на товарен автомобил, пътуващ от Турция през ГКПП Лесово към Германия.

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за рециклиране!

  • 08 Май 2024
  • 94
Информация за проблемите в управлението на завода стана ясна по време на извънредно заседание на Комисията по екология в Столичния общински съвет, която беше свикана по искане на групата на ГЕРБ-СДС.