« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бум на електронната търговия и заетостта в нея

„Последните години се наблюдава ръст в електронната търговия, а тази година това се засилва и заради пандемията", коментира в „Хоризонт до обед" Петър Ванчев от Асоциация за електронна търговия. „Има куриерски служби, които се бавят доста, защото, за да бъдат евтини за клиентите си, те събират по-големи поръчки. При куриерските служби говорим за 10-15 фирми, а електронните търговци са над 10 хиляди фирми. Някои успяват навреме да върнат парите на потребителите, ако не са доволни. Това става по-бързо при големите фирми. Така че хората да не остават разочаровани. Ние дори като компания сме наели повече хора и персоналът ни е нараснал със над 70 на сто, заради по-натоварената логистика". Това поясни още Ванчев. Според експертът онлайн вече се търгува всичко - преди 7 години имаше бум на обувки и дрехи, но сега вече всичко се продава през компютъра. „Преобладава наложният платеж. А дали плащате в брой или през карта, няма голяма разлика от гледна точка за сигурност. Иначе заради пандемията с карта е по-безопасно. За търговците е все едно." На въпрос дали международните онлайн магазини са конкуренти на българските Ванчев заяви, че те се развиват по-слабо в Европа и по-добре в САЩ. Този тип електронни магазини имат много малък интерес към Източна Европа, поясни Ванчев. Хората предпочитат сега да купуват онлайн, но споделят, че в момента се чака много за получаване пред куриерските фирми, както и има известни забавяния, сочи проверка на „Хоризонт": „Електронната търговия безспорно оказва влияние и върху спедиторския бизнес", коментира и темата Момчил Антонов от Националното сдружение на куриерите и спедиторите. Но има голяма разлика между куриерския бизнес и спедиторския. „Заради пандемията е по-добре да пазаруваш онлайн. Но действително доставките от Европа се бавят със седмица - две. От по-далечни дестинации може да е и до 40 дни. Причината е и в увеличеният обем на онлайн търговията последните години, не само заради пандемията". Според Антонов куриерските и спедиторските фирми е добре да си сътрудничат, за да не се бавят доставките.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

С ярки палатки и мрачно настроение протестиращите британски студенти показват солидарност с връстниците си от САЩ

  • 07 Май 2024
  • 60
ОКСФОРД, 6 май (Ройтерс) – Британски студенти организираха пропалестински протестни лагери в историческите кампуси на университетите в Оксфорд и Кеймбридж в облачен пролетен понеделник в знак на солидарност с американските си връстници.

Китайският президент Си Цзинпин започна в неделя първата си обиколка в Европа от пет години насам

  • 07 Май 2024
  • 55
Китайският президент Си Цзинпин започна в неделя първата си обиколка в Европа от пет години насам, като пристигна в Париж. Очаква се Си да отпътува днес от Франция за сръбската столица Белград. Третата европейска страна, която се планира да посети китайският лидер тази седмица, е Унгария.

БОЖАНА СЛАВКОВА С НОВА АРТ ИНСТАЛАЦИЯ В БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 79
Божана Славкова, създателката на еко арт инсталациите „Прегърната природа“ и „Промените си ти“, ще постави новата си инсталация „Форма на свобода“ в Младежкия международен център.

BRAVE CF С ПЪРВО В ИСТОРИЯТА СИ СЪБИТИЕ В БЪЛГАРИЯ – ДОМАКИН Е БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 78
Една от най-големите световни ММА организации BRAVE Combat Federation идва в България. Първото й гостуване тук ще се случи на 24 август в Бургас, като събитието ще стане факт, след като президентът на организацията Мохамед Шахид бе на посещение в града по покана на кмета Димитър Николов.

От днес влизат в сила новите цени за пътуване с влак, увеличението е средно с 20%

  • 07 Май 2024
  • 65
От днес "Българските държавни железници“ (БДЖ) променят цените на билетите за пътуване с влак заради драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. Увеличението ще бъде средно с 20%.