« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

България скърби за Царицата на комедията Татяна Лолова

  • 23 Мар 2021
Стотици са публикациите в социалните мрежи, с които нейни близки, почитатели и приятели я изпращат в последния ѝ път към небесния театър. Държавният глава Румен Радев изказва съболезнования на семейството, колегите и близките на легендарната българска актриса Татяна Лолова. „Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава. Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство“, заявява президентът. Румен Радев подчертава, че обичаната от всички българи актриса е откликвала с изключителна отдаденост на благородни каузи, успявала е да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, да стопи тъгата и да вдъхне нова надежда и сили. „Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет“, отбелязва държавният глава в писмото си до опечалените. "Още една звезда в небето...Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова!", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят изказа съболезнования на семейството и близките на Татяна Лолова. „Татяна Лолова отлетя в безсмъртната небесна трупа на талантите. Скърбя дълбоко за тази великолепна актриса с невероятна дарба. Бяхме близки приятели. Нейният безграничен талант пълнеше душите ни и озаряваше живота ни. За мен тя беше кумир, тя беше жена с голямо сърце и изключителна дарба. Поклон пред паметта й!” Това заяви председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов по повод кончината на голямата актриса Татяна Лолова. "Има хора, за които е трудно да се говори. Такава е Татяна Лолова", написа във Фейсбук музикантът Венци Мицов. "На ум ми идва само едно определение - “гранд дама”. Всички израснахме с нейните роли. Тя беше едно от чудовишата на българската комедия. От онова велико поколение на Парцалев, Калоянчев, Стоянка Мутафова, Константин Коцев, Тодор Колев." Кметът на София Йорданка Фандъкова също публикува статус във Фейсбук: "Да, Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро.", написа градоначалникът. Дълбок поклон пред паметта ѝ!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 126
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 136
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 139
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 135
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 143
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.