« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Външно министерство даде разяснения за вота зад граница

От Външно министерство дадоха брифинг пред медиите с подробна информация за това каква ще бъде организацията на изборите зад граница. Вотът ще се проведе на 11 юли. Сериозна задача е осигуряването на човешкия ресурс за изборите в чужбина, каза Иван Кондов, постоянен секретар и председател на РГ „Избори“. "ЦИК вече излезе с решение относно местата, където ще се провеждат избори, и местата, където ще се отворят секции. Нашите и техните цифри малко се разминават, но това е технически въпрос, който в следващите дни ще бъде изчистен", коментира още Кондов и допълни: „Преди около месец, когато трябваше да изпратим прогнозен бюджет в МС го направихме на база 800 секции. Познали сме бройката. Изглеждат много. Това предствлява една сериозна задача пред нас – логистична, организационна. Особено много ни притеснява въпросът с човешките ресурси. В МВнР, което се занимава и с други дейности, то трябва да се отдели и човешки ресурс, който да се занимава с изборите. Мисля, че ще се справим“. „При анализа на секциите след решението на ЦИК се повдигнаха няколко въпроса. Първият е автоматично отваряне секции от последните 5 години. На някои места просто няма български общности. Надявам се през следващи години да има гъвкавост, сега има секции, които по закон ще трябва да открием. Вторият въпрос е за секциите, които се разкриват на някои курортни места. Ще трябва да отворим секции на места като някои гръцки острови, Доминикана. Това ни затруднява, ще трябва да изпратим членовете на комисиите, това е сериозна логистична задача. Ако на такива места гласуват 100 души, есента на президентските избори ще трябва автоматично да отворим секции там, а сезонът ще е свършил. Големият брой секции създава проблеми с връщането на изборните книжа. Трябва да изпратим куриер – дипломатически, ще ги пренася в ръчния си багаж, така е по закон“, поясни още Кондов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

РАЗГЛЕДАЙТЕ БЕЗПЛАТНО АВИОЕКСПОЗИЦИЯТА В ЕВРОПЕЙСКАТА НОЩ НА МУЗЕИТЕ

  • 15 Май 2024
  • 3
На 18.05 - събота, Авиомузей - Бургас ще се включи в Европейската нощ на музеите от 17:00 – 22:00 ч. с вход свободен. Разнообразие от прожекторни светлини ще създаде впечатляващ визуален ефект върху самолетите, превръщайки нощната ви разходка в незабравимо преживяване.

ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА ВНЕДРИ ПЛАТФОРМА ЗА АНОНИМНИ СИГНАЛИ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА

В 3 лесни стъпки може да се подаде сигнал, приложението отговаря на динамиката на съвременните млади хора.

НЕДЕЛИНА НЕДЕЛЧЕВА Е ЦАРИЦА РОЗА 2024 ГОДИНА

  • 15 Май 2024
  • 54
Неделина Неделчева от СУ "Екзарх Антим I" е 56-тата Царица Роза на Казанлък.

Протест на „Възраждане“ спря украинска делегация, дошла за безплатни реактори от „Белене“

  • 15 Май 2024
  • 65
Според предварителна информация американски и украински официални лица е трябвало да огледат днес площадката на АЕЦ „Белене“ – служители на Държавния департамент на САЩ и представител на „Уестингхаус“, заедно с представители на украинската енергийна компания „Енергоатом“.

ИНВЕСТИРАТ СЕ 28 МЛН. ЛВ. В ИЗГРАЖДАНЕТО НА НАЦИОНАЛЕН STEM ЦЕНТЪР В СОФИЯ ТЕХ ПАРК

  • 15 Май 2024
  • 76
Инвестират се 28 млн. лева за изграждането на Национален STEM център на територията на София Тех Парк.