« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започват проверки за замърсявания у нас заради войната в Украйна

Той увери, че на този етап няма завишен радиационен фон. Не е отчетено замърсяване в Черно море и няма риск за туристическия сезон, каза министърът. Сандов посочи, че има организация за следене на евентуално радиационно замърсяване. Данните се следят не само в България, но и в цяла Европа. На сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) има два линка, които показват в реално време радиационния фон в страната и този в Европа. „Измервателните станции, които са на територията на Украйна, функционират“, отбеляза той. Той увери, че има създадена необходима организация. Министърът коментира и възможностите за замърсяване на Черно море. По думите му Басейнова дирекция „Черноморски район“ и регионалните инспекции по околна среда (РИОСВ) във Варна и Бургас извършват текущ мониторинг. Сандов отбеляза, че не само заради ситуацията в Украйна, но и заради това, че страната ни е председател на Комисията по опазване на Черно море от замърсяване (октомври 2021 – октомври 2022 г.), властите у нас са по-ангажирани с темата. „За съжаление вътре в морето не се извършва такъв мониторинг. Няма създадена техническа база за това“, отбеляза вицепремиерът. „Единственото, което можем да направим, е да засилим проверките и да следим информационния поток за действията по крайбрежието на Украйна, за да знаем дали се очакват замърсявания“, коментира Сандов. Той обобщи, че околната среда може да бъде замърсена при потапяне или авария на плавателни съдове, което да доведе до разлив на гориво. „При взривове замърсяването става през повърхностните води и това може да стигне до акваторията на Черно море, посочи Сандов. Силно се надявам, че тези военни действия ще приключат много скоро, включително и за да опазим природата“, коментира още министърът. Източник: БТА

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 403
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 497
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 499
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 542
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 555
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.