« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Президентът Румен Радев възложи на Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство

Държавният глава определи вчера председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател в изпълнение на чл.99, ал.5 от Конституцията. След промените в Конституцията за служебен премиер президентът може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник. Президентът, след консултации с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен министър-председател, назначава служебно правителство и насрочва нови избори в двумесечен срок, е записано в основния закон. Радев проведе срещи през последните два дни с председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков, управителя на Българската народна банка Димитър Радев и председателя на Сметната палата Димитър Главчев. Срещите продължиха с омбудсмана Диана Ковачева, последваха разговори с подуправителите на БНБ - Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров, както и със заместник-председателите на Сметната палата - Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева. БТА

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 31
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 68
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 73
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 97
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 107
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.