« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Министър Богданов: Възстановихме близо 50 млн. лв. на държавата, предплатени за Правителствения комплекс

Преди няколко години проектът е бил възложен за изпълнение без обществена поръчка и без финансова обосновка. Това заяви министърът на икономиката и индустрията в оставка Богдан Богданов в предаването „Лице в лице” по БТВ. „Обжалваме в съда и решението на прокуратурата да не образува производство и за изхарчените през годините 600 млн. за язовири“, посочи той. Богданов заяви, че инфлацията спада и очакванията са трендът да се запази. „Средната годишна инфлация за февруари спадна до нива около 3,3%. Спестяванията в България растат. През последните години се положиха значителни усилия да се повишат средните възнаграждения”, каза още икономическият министър. Министърът посочи, че когато има повече потребление, това движи икономиката. „Изключително важно е да продължат да се увеличат доходите на най-уязвимите слоеве на обществото, като пенсионерите, а не те да разчитат на помощи само около големи празници“, допълни той. По думите му чуждестранни инвестиции у нас има, но все още има какво да се желае. „Инвестициите зависят и от реформата в съдебната система и в регулаторите – това е фундаменталното условие, за да вървим напред”, смята той. Богданов коментира, че има реални икономически ползи от приемането на страната ни в Шенгенското пространство по въздух и вода. „Имаме абсолютно всички аргументи, че България и Румъния трябва да станат част и от Сухопътния Шенген. Ако активният диалог с Австрия продължи, аз съм оптимист, че нещата ще се случат. Надяваме се разумът да надделее и да станем пълноправни членове на Шенген до края на годината.” Когато това стане, тогава ползите за държавата биха били 1,1 млрд. лева на година, посочи Богданов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Бургас средната работна заплата е далеч от тази в страната и е 1574 лв.

  • 16 Май 2024
  • 1
Държавата е длъжник на висшето образование. Има демотивация, която идва и от подцененото отношение във финансов план като ангажимент на държавата. Това каза днес на пресконференция в Бургас президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион

  • 16 Май 2024
  • 1
Неактивните хора на пазара на труда в България са над един милион - те не учат, не работят, нямат регистрация в бюрата по труда. Tова стана ясно на организирана от Агенцията по заетостта конференция на тема "Стратегии за успешно активиране - настояще и бъдеще".

РДПБЗН-Бургас организира областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”

  • 16 Май 2024
  • 9
И тази година РДПБЗН-Бургас организира областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Дирекцията продължава добрата практика този вид съревнования да се провеждат в различни общини. Тази година любезен домакин на двадесет и третото областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” е Бургас.

Трагична любов и драматизъм ще видите в операта „Палячи“ в петък

  • 16 Май 2024
  • 35
На 17-и май, петък, от 19 часа, на сцената на бургаската опера, под палката на именития диригент Иван Кожухаров ще видите!

Краткосрочното настаняване под наем в ЕС вече ще бъде много по-регулиран процес

  • 16 Май 2024
  • 49
Беше приет РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2024/1028 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА за събиране и споделяне на данни във връзка с услугите за краткосрочно настаняване под наем и за изменение на Регламент (ЕС) 2018/1724