« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бивш служител на КАТ- Сливен ще дари средства от продажбата на своя книга за пострадали при изпълнение на служебните си задължения полицаи

Д-р Николай Колев е дългогодишен служител, работил в КАТ и "Пътна полиция", преминал през всички нива на служебната йерархия. През 2015 г. в Академията на Министерството на вътрешните работи (МВР) защитава дисертация на тема: „Дейност на "Пътна полиция" при пътнотранспортни произшествия“. Книгата засяга опасните пътни участъци и катастрофите в страната, и е единственото в България подобно изследване, посветено на пътнотранспортните произшествия (ПТП). В изследването авторът дава отговор на въпроса как да намалим жертвите от катастрофи и как България да не бъде на първите места в черната статистика на автопроизшествия и загинали хора на пътя. В нея читателите имат възможност да се запознаят и с десетки реални случаи от дългогодишната практика на д-р Колев като пътен полицай, както и да решат тест за оценка на уменията им като водачи на моторни превозни средства (МСП). Областният управител застана зад идеята областната администрация да бъде домакин на представяне на книгата, посочиха още от администрацията. Тогава ще се състои благотворителен търг. Желанието на автора е събраните средства от продажбата на печатното издание да бъдат насочени към Министерството на вътрешните работи за подпомагане на пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители. През последното тримесечие на 2023 г. в област Сливен са настъпили общо 40 тежки катастрофи, като броят на жертвите е общо осем. Седем от тях са били водачи на моторни превозни средства, а един човек е загинал на пешеходна пътека. Това съобщиха на 25 януари от областната администрация, където се състоя първото за 2024 година заседание на Областната комисия по безопасност на движението.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа

  • 14 Май 2024
  • 127
Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа.

Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас

  • 14 Май 2024
  • 139
По инициатива на Агенция „Пътна инфраструктура“ се проведе акция по залесяване в района на новоизградения обходен път на Бургас.

Таня Михайлова и акад. Николай Витанов са назначени за заместник-министри на образованието и науката

  • 14 Май 2024
  • 131
Министър-председателят Димитър Главчев назначи със своя заповед Таня Михайлова и акад. проф. Николай Витанов за заместник-министри на образованието и науката.

Делегация с журналисти от Република Сърбия посетиха МТС

  • 14 Май 2024
  • 132
От присъединяването на България към Европейския съюз досега са модернизирани 373 км жп линии, както и 8 ключови жп гари в страната.

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация

  • 14 Май 2024
  • 157
Архитектурният проект на сградата на бъдещия Факултет по фармация ще бъде представен пред бургаската общественост и всички заинтересовани на 22 май от 11:00 ч. в аулата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Датата е в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.