« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол. От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение за всички моторни превозни средства. Целта на АПИ беше той да бъде готов преди началото на активния летен сезон. По трасето преминава целият трафик към Южното Черноморие и е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Строително-монтажните работи са завършени. Поставени са ограничителните системи за пътища, хоризонталната маркировка и пътните знаци. В момента позволената скорост за преминаване през трасето е до 50 км/ч. След издаване на Разрешение за ползване на участъка скоростта ще бъде променена на до 90 км/ч. Процедурата по издаване на документа ще завърши преди началото на активния летен сезон. Обектът е приет от междуведомствена комисия, назначена със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, включваща представители на Областно пътно управление - Бургас, ОД на МВР – Бургас, на строителя и консултанта. Новото съоръжение е изградено по най-съвременни технологии, които повишават в пъти неговата устойчивост. Излети са стоманобетонни пилоти с дължина между 17 и 25 м в различните части на конструкцията, които навлизат в здрава скала и не позволяват подкопаване на основите му при повишаване нивото на реката. Предстои премахването на временния път-брод, по който до момента се извършваше преминаването на моторни превозни средства. Припомняме, че наводненията от валежи в началото на септември 2023 г. компрометираха стария мост при Царево, част от републиканската пътна мрежа и е изграден през 90-те години на XX век. Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе незабавни мерки за премахване на авариралото съоръжение, и изграждането на временен път - брод, по който да преминават двупосочно всички видове превозни средства. В максимално кратък срок бяха проведени процедури по ЗОП за избор на изпълнители на проектиране, строителство и строителен надзор на новото съоръжение. Изготвен бе технически проект, направени бяха всички необходими геоложки и хидроложки проучвания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 513
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 548
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 546
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 556
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 560
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.