« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Напрежение в Росенец на протеста на Христо Иванов

  • 11 Юли 2020
Полицията задържа зам. председателя на "Да, България" Иво Мирчев заедно с още няколко души. Ескалацията на напрежението някак си съвпадна с началния час на обедните новини на националните телевизии. Протестиращите, поканени в акцията на Христо Иванов да плажуват свободно, опитаха да пробият полицейския кордон, който ги разделя от другия протест - на активистите на ДПС. За кратко полицейската верига бе пробита и на земята бяха съборени полицаи. Протестиращите от "Да, България", сред които и Васил Гюров, напираха да отидат по суша до плажа, но униформените не ги допускаха. Зам.-председателят на партията - Иво Мирчев, е сред няколкото арестувани по време на безредиците. На място пристигна и бургаският кмет Димитър Николов заедно с Христо Иванов. По - рано Иванов беше в Бургас, за да търси съдействие от кмета за протеста си. Според Димитър Николов е грешка гражданите да не бъдат допуснати да отидат на протест на плажа, защото имат разрешение. Разрешение обаче имат и от ДПС. И двата лагера са подали заявления до общината и до полицията. Директорът на бургаската полиция ст. комисар Радослав Сотиров обаче беше категоричен, че е длъжен да запази живота и здравето и на двете групи и затова няма да пропусне протестиращи да продължат до плажа. "Всичките действия са за да запазим здравето и живота, както на едната група, така и на другата", заяви директорът на ОДМВР-Бургас. Други участници в акцията на лидера на "Да, България" успяха да стигнат безпрепятствено по вода с лодки до плажа. На около 50 метра от тях над 8 хил. членове и симпатизанти на ДПС, предимно от младежката организация на движението, заедно с партийното ръководство и депутатите на партията, се намират пред имението на почетния председател Ахмед Доган. Те дойдоха за подкрепа след акцията по вода отпреди няколко дни от страна на Христо Иванов. Самият Доган е освободил НСО вчера, така в момента протестите около имението му се охраняват от полиция и жандармерия. По - рано той заяви, че не иска да бъде сниман и няма намерение да излиза извън вилата си. Снимка: Свободна Европа

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Китайският президент Си Дзинпин постила червения килим за близкия приятел Путин в силна демонстрация на единство

  • 16 Май 2024
  • 126
Китайският лидер Си Дзинпин и руският президент Владимир Путин обещаха да задълбочат стратегическото си партньорство в Пекин в четвъртък, в ярко доказателство за нарастващото им съгласуване.

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“

  • 16 Май 2024
  • 124
Областният управител проф. Мария Нейкова връчи почетни грамота и знак на екипа на детска градина „Златното ключе“, която празнува своята 40-годишнина.

Здравейте, маестро Стефан Диомов! Как сте, добре ли я карате?

  • 16 Май 2024
  • 124
С тези думи децата от НБУ Михаил Лъкатник приветсваха г-н Диомов, който им беше на гости по инициативата на г-жа Миглена Спасова: "Добрият пример".

ЗАПОЧВА ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ ЗА РЕТРО ВЛАКА, КОЙТО ПРИСТИГА В КАЗАНЛЪК ЗА ПРАЗНИКА НА РОЗАТА

  • 16 Май 2024
  • 136
От днес можете да закупите Вашите двупосочни билети Филипово-Казанлък-Филипово за влака с парен локомотив, който ще пристигне в града на розите на 31.05.2024 г. и отпътува обратно на 01.06.2024 г.

В 759 УЧИЛИЩА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ МАТУРА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА

  • 16 Май 2024
  • 121
В 759 училища и 4 185 зали в страната ще се проведе утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература.