« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургаските детски градини са готови за първия учебен ден

Ремонтни дейности това лято бяха извършени в старата детска градина в квартал Сарафово и в двора на ДГ "Раковина", която се намира на булевард "Христо Ботев" № 48. В градина "Ален Мак" в Сарафово бяха въведени всички необходими мерки за енергийна ефективност - полагане на хидроизолация на покрива, топлоизолация и боядисване на фасадата на сградата, които ще предоставят много по-комфортна среда на малчуганите в нея. В ДГ "Раковина" старите, ръждясали и амортизирани уреди на двора, бяха демонтирани, а изпочупените плочки - премахнати. На тяхно място е положено ново покритие на алеите и нови съоръжения за игра на децата в двора. Монтирани са нови катерушки и комбинирани съоръжения и два батута. В момента се довършват терасите и стълбищата към градината, които също се обновяват. Детските ясли и градини ще посрещнат своите възпитаници на 15 септември с украса в дворовете. Приоритет за Община Бургас остава опазването на здравето и безопасността на децата, които посещават детските заведения, затова тържествата ще се състоят в дворовете, но без присъствието на родители и външни лица. Децата ще бъдат разделени по групи, за да не се струпват и смесват помежду си. За родителите, които не искат да пуснат децата си в детската градина, поради медицински причини, общинска администрация ще предостави възможност за работа от разстояние в електронна среда. За целта родителите ще могат да ползват програмата "Заедно ще се справим - игри и забавления у дома", която ще намерят на: https://smartburgas.eu/bg/education, откъдето да изтеглят презентации и видео игри, разработени от съответната детска градина. Община Бургас напомня още веднъж на всички директори и учители, че е забранено събирането на финансови средства от родителите на децата в детските градини за санитарни и хигиенни материали, играчки, дидактически материали, ремонт, оборудване, обзавеждане, познавателни книжки и учебни комплекти, с изключение на тези, предвидени за децата от яслените, I-ва и II-ра възрастова група. Задължение на родителите на децата от всички възрастови групи остава единствено осигуряването на необходимите учебни пособия на детето за неговото пълноценно участие в процеса на обучение и възпитание.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

  • 10 Май 2024
  • 253
Край лековитото аязмо на Крушевец раздадоха курбан в деня на Св. Петка

ТД "Насам-Натам" И Община Царево СЪС СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВЪЖЕНИЯТ МОСТ В СЕЛО КОСТИ.

  • 10 Май 2024
  • 232
Поредната съвместна инициатива с Община Царево е в ход- въжения мост в с. Кости да бъде ремонтиран.

Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика

  • 10 Май 2024
  • 218
Днес започва първият по рода си фестивал, насочен към младите почитатели на класическата музика. "СОЛиСиМи – Младежки музикални дни" е проект, разработен от Фондация „Солинария“ и финансиран по Програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“. Проектът включва три концерта, които ще се състоят на 10, 11 и 12 май в Културен дом НХК.

Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

  • 10 Май 2024
  • 245
Областният управител проф. Мария Нейкова отличи с почетен знак и грамота СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Карнобат, което отбелязва своята 160- годишнина.

НАПУСНА НИ ДОАЙЕНЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ БАЛЕТ ПРОФ. ПЕТЪР ЛУКАНОВ

  • 10 Май 2024
  • 225
Проф. Петър Луканов е дългогодишен солист, хореограф-постановчик и педагог, създател е на повече от 80 балетни постановки, 35 танцови миниатюри и е автор на танцовите фрагменти за някои от най-впечатляващите оперни продукции на сцените на българските оперни театри.