« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Димитър Николов: ВиК може напълно да разчита на местната власт, нужни са още правомощия

  • 01 Дек 2020
От двата язовира в Ахелой и Порой трябва да се направи връзка за водоснабдяването на Бургас. „Доволни сме от сроковете, те са изключително кратки и съм убеден, че ВиК Бургас ще се справи с това предизвикателство. Искаме по-големи правомощия към Вик Бургас, защото цялото отговорност е насочена към нея. От двете министерства искаме по-големи правомощия и за Областна управа, защото тя има още много работа да свърши”, заяви кметът на Бургас Димитър Николов на срещата с МОСВ и МРРБ по казуса с водата на Бургас. В нея участваха министърът на околната среда Емил Димитров, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, кметът на Варна Иван Портних, шефът на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев и др. Срокът за ремонтиране на стената на язовир Ахелой е до 20-ти февруари. ВиК – Бургас ще се занимаят с набавяне на тръби и ремонт на съоръжения. По думите на министър Димитров в момента в язовир Камчия дори без дъжд има достатъчно вода за следващите 11 месеца, като целта е да се планира дългосрочно обезпечаване на региона. По заповед на министъра от Камчия към Варна са намалени количествата водоподаване, за да може да се помогне на Бургас. Това обаче няма да създаде неудобство на Варна. „Като кмет на Бургас искам да благодаря на нашите приятели от Варна – на кмета на Варна, на ВиК Варна за проявената солидарност. Ситуацията е рискова за нас и Южното Черноморие и те ни помагат, и в бъдеще ще ни помагат” , каза метът Димитър Николов. Той допълни, че каквото и да е нужно на директора на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев, може да разчита на местната власт. „За вземане на решения за сервитути, парцеларни планове, ще бъдат изпълнявани мигновено, за да не се застраши изпълнението на този срок. След тези ангажименти имаме уверението на министъра, че Южното Черноморие и град Бургас няма да останат без питейна вода”, каза Димитър Николов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Криминалисти от ОДМВР – Пловдив задържаха трима участници в телефонни измами за над 30 000 лева

  • 30 Апр 2024
  • 450
Разследването започнало в Трето РУ по идентични сигнали, получени в периода 23 - 27 април от четири възрастни пловдивчанки, станали жертви на един и същи измамен сценарий.

Министър Калин Стоянов наблюдава обучителен процес на ученици, демонстриран на изградения полигон в района на Панчарево

  • 30 Апр 2024
  • 479
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, заедно с неговия заместник Тони Тодоров и и.д. главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, присъстваха на обучителен процес на четвъртокласници от столичното 39 СУ „Петър Динеков“.

Полицията в Перник се самосезира за случай на рисково шофиране след клип в интернет

  • 30 Апр 2024
  • 479
Във връзка с публикуван в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил, на 28 април 2024 г. на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в областния град, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезира и предприе действия за установяване на водача.

Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

  • 30 Апр 2024
  • 489
Община Созопол подари автобус на училището в с. Зидарово

Площад „Св.св. Кирил и Методий” в Поморие ще бъде временно затворен на Великден

  • 30 Апр 2024
  • 493
Във връзка с провеждането на традиционните Великденски хора, движението и престоя на МПС и ППС на централен площад „Св.св. Кирил и Методий” ще бъде временно ограничено на 05.05.2024 г. /неделя/ – от 08.00 ч. до 14.00 часа.