« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Психичноболен мъж преби сестра си в собствения й дом

  • 07 Юни 2021
Самата тя публикува в профила си във Facebook снимка след боя. Гергана Даракчиева разказа семейната история и подробности за побоя - как тя и децата й си стоят вкъщи, нейният брат нахлува и се стига до побоя. Посочи, че брат й е с биполярно разстройство, няколко пъти задържан, употребяващ наркотици. Чух блъскане по вратата, след което той нахлу в апартамента и започна да крещи, че ако още веднъж се обадя на полицията, ще ме убие. Започна да ме удря с юмруци в лицето, да ме блъска в стената и да ме рита. Това се случва пред двете ми малки деца. Той блъсна и сина ми. Това продължи десет минути. Ту крещеше, ту се успокояваше, разказа Гергана. Жената, заедно с майка си, е потърсила прокурорско постановление за въдворяване на мъжа в център за психично здраве. Не го правим за първи път. Аз и майка ми живеем в обща кооперация и сме свидетели на неговото поведение и сме най-потърпевши, като близки. През април той беше въдворен отново с прокурорско постановление - за трети или четвърти път, каза тя. Гергана обясни, че брат й е бил изписан от център за психично здраве на 10-и май. В епикризата било написано, че в първите дни е връзван с въжета. Впоследствие е започнал да се подобрява. Изписано му е лечение, което той категорично е казал на майка ми, че няма да спазва, защото не се чувства болен. Посягал е и на майка ми. Позволи си да посегне на съседка, счупи на няколко пъти входната врата на кооперацията. Отправя заплахи към реални и въображаеми хора през терасата, допълни потърпевшата. Тя настоя за законово решение какво трябва да се прави с хора с подобни проблеми. Д-р Надя Желязкова от Центъра за психични заболявания в Бургас обясни, че мъжът е познат на структурата от 2017 г. В период от над две години той е бил в затвор в чужбина, където е лекуван и психиатрично. В България на психиатрично лечение се подлагат пациенти, които декларират желание за доброволно лечение. След подписване на информирано съгласие. Принудителното настаняване се осъществява съгласно разпоредбите от Закона за здравето, каза още д-р Желязкова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Париж открива огромен басейн за съхранение на вода, за да почисти река Сена за Олимпийските игри

  • 04 Май 2024
  • 22
Френски официални лица откриха в четвъртък огромен басейн за съхранение на вода, предназначен да помогне за почистването на река Сена, определен да бъде място за маратонско плуване на Игрите в Париж и плувен етап от олимпийския и параолимпийския триатлон.

Швеция се готви да бъде домакин на конкурса за песен на Евровизия в сянката на войната в Газа

  • 04 Май 2024
  • 36
Швеция се готви да бъде домакин на конкурса за песен на Евровизия в сянката на войната в Газа

Садик Хан печели трети мандат като кмет на Лондон, което довежда до силно представяне на лейбъристите на местните избори в Англия

  • 04 Май 2024
  • 45
Садик Хан спечели трети мандат като кмет на Лондон, слагайки край на кръг от местни избори в цяла Англия, които потвърдиха политическото надмощие на Лейбъристката партия и предизвикаха нещастие за британското консервативно правителство.

Прогноза за 05 май 2024 г.: Времето за кратко се подобрява

  • 04 Май 2024
  • 64
През нощта срещу неделя валежите обхванали страната ще са в процес на спиране, а облачността временно ще се разкъса. Ще продължи да духа слаб до умерен източен вятър. В сутрешните часове на места в равнините и низините временно видимостта ще бъде намалена.

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

  • 04 Май 2024
  • 66
Благодатният огън от Йерусалим ще пристигне тази вечер в Русе от Румъния. Това съобщи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум.