« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

126 бургаски студенти кандидатстваха за общинската семестриална стипендия

За трета поред година най-голям е броят на подалите заявление студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – 74, като най-много са в професионалните направления „„Медицина, обществено здраве и здравни грижи“ – 41 и „Педагогика“ – 17. Следващи по брой – 41 са студентите от Бургаски свободен университет в направленията „Право“ – 14 и „Софтуерно инженерство“ – 12 от БСУ. От филиала на Национална художествена академия – Бургас кандидатстваха 11 студенти. Поради неспазване на обявените срокове за подаване на заявления за участие в програмата - до 14 дни от началото на семестъра, в следващите 4 месеца стипендии да получават 41 студенти – 27 от БСУ, 12 от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и 2 от НХА – Бургас. Отличниците, които ще бъдат стимулирани със семестриални стипендии, от БСУ са 18, следвани от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – 11 и 2 от НХА – Бургас. Изплащането на семестриална стипендия „Успешни студенти“ се извършва от съответния университет, в който се обучава студентът. Право на семестриална стипендия „Успешни студенти“ има студент в редовна форма на обучение в бургаско висше учебно заведение за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ или „магистър“, който е постигнал успех от „Много добър“ 5.00 до „Отличен“ 6.00. Информация за необходимите документи и срок за кандидатстване по програма „Успешни студенти“, може да намерите на следния линк: https://www.burgas.bg/bg/stipendii-na-uchenitsi-i-studenti Целта на общинската програма за студентски стипендии е задържане на младите хора в града, повишаване на мотивацията им за учене и развитие, подпомагане реализацията им на пазара на труда и осигуряване на квалифицирани кадри за най-търсените специалности.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Кметът на Айтос подписа договора за шест големи нови проекта на общината

  • 17 Май 2024
  • 31
Кметът на Айтос Васил Едрев замина се срещна с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Причина за визитата му е подписване на споразумение за финансиране на последните два от общо шестте големи проекта на Общината, одобрени и разписани в Инвестиционната програма на държавен бюджет-2024. 

Община Созопол получи грамота на Международно туристическо изложение

  • 17 Май 2024
  • 57
Община Созопол получи грамота за много добро представяне на 19-тото издание на Международното туристическо изложение "Уикенд туризъм", което за поредна година събира в град Русе представители на бизнеса, сдружения, занаятчийски камари, музеи и дестинации.

Щастливец от Велико Търново спечели над 10 милиона лева - вторият най-голям джакпот в историята от игрите на Спорт Тото

  • 17 Май 2024
  • 90
Броени дни, след като отбелязахме 67 години от основаването на Българския спортен тотализатор, станахме свидетели на още едно знаменателно събитие – легендарната игра „Тото 2 – 6/49“ излъчи най-новия тото милионер, който спечели втория по големина джакпот в историята на игрите на късмета у нас.