« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Над 50 деца участваха в турнира „Фестивал на фехтовката“

Двата основни акцента в програмата на фестивала бяха дипломирането на новите състезатели по фехтовка и фехтовалния турнир „Млад рицар“. Повече от 50 начинаещи състезатели на аристократичния спорт от Бургас и Карнобат показаха придобитите умения във фехтовалното изкуство и заслужиха дипломите си за първа фехтовална степен. Изпита им проведе директорът на Фехтовална академия „Васил Етрополски“ - Запрян Ванчев. Своите свидетелства те получиха от представителите на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим Велик Приорат България, Йордан Стойков и д-р Кристиян Костов. След дипломирането стартира и турнирът по фехтовка. Състезателите бяха разделени в няколко групи. Най-малките сформираха група „Минита“. Там победителка стана Ярослава Микова („Корсар“), сребърния медал спечели Стоян Койчев („Корсар“), а бронзовите Димитър Русев и Тодор Вълков. Във В група се включиха току-що дипломираните деца. При момичетата първото място зае Доротея Генова („Маркели“), второ Лора Ганева („Корсар“) и на трето Таня Стойкова („Маркели4) и Мария Димитрова („Маркели“). При момчетата в тази група първи е Владимир Божанов („Маркели“), втори Георги Чолаков („Маркели“) и на трето място Стойко Димитров и Мартин Жеков от „Корсар“. В най-масовата група Б с медали се отличиха: момичетата - Елеонора Василева („Маркели“) - златен, Доминика Микова – сребро, и бронзови за Даниела Желева („Маркели“) и Андрея Иванова („Маркели“). При момичетата - Петър Петров („Ахил“) - златен, Йоан Цеков („Ахил“) – сребро, и бронзови за Ивален Попов („Корсар“) и Матей Петров („Ахил“). В А група своите умения показаха вече изявените състезателки до 13 години. Победителка в надпреварата след оспорван двубой бе Екатерина Чаушева („Корсар“). Сребърния медал заслужи състезателката на фехтовален клуб „Ахил“- Варна - София Цонева. С бронзовите отличия се окачиха Богдана Петрова („Ахил“) и Мехмед Кадиш („Маркели“). За първи път в коледния турнир бе включено състезание на оръжието шпага. От тази година в клубът от Бургас отново започнаха тренировки и на това оръжие. В надпреварата със златен медал се отличи Златин Христов („Несебър“), среброто взе Йоана Котова („Несебър“), а бронзовите отличия бяха за Леси Кайбедова и Катерина Микова („Корсар“).

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 110
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 121
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 125
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 119
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 127
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.