« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Общината благоустрои голяма част от парк „Света Троица“

През 2022 – 2023 г. дойде ред на парк „Света Троица“, използван най-често от жителите на ж.к. „Славейков“ и ж.к. „Зорница“. С днешна дата напълно е променена онази негова част, разположена в близост до плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“. Там Община Бургас възстанови старите амортизирани пешеходни алеи. На места е използван асфалт, а на други покритието е от декоративни павета. Прокарани са и нови алеи. Обособен е цветен кът за детски игри. Поставени са 30 нови пейки, както и нови кошове за отпадъци. Монтирани са нов модел осветителни стълбове. Някои опасни стари дървета бяха премахнати. Но на тяхно място засадиха 30 нови фиданки. Сред тях има кедри, декоративни вишни, ликвидамбри и др. видове. Проектът включва прокарване на видеонаблюдение като превенция срещу вандализъм и престъпления. „Вече проектираме следващ етап за обновление на този парк, като ще се насочим в посока ул. „Струга“. Същото благоустрояване ще се случи и там.“, каза кметът Димитър Николов. На последните няколко снимки ще видите как изглеждаше тази част от парка преди благоустрояването. * Неотдавна Община Бургас създаде и чисто нов малък парк в „Меден рудник“. Повече за него можете да прочетете тук: https://www.burgas.bg/bg/novini/eto-go-noviyat-park-na-meden-rudnik-pazete-go/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

  • 16 Май 2024
  • 39
Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

БУРГАС ЩЕ Е ДОМАКИН НА ГОЛЯМ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ФОРУМ, ЕДНА ОТ ТЕМИТЕ Е ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ

  • 16 Май 2024
  • 41
Национален форум EduBurgas е инициатива на РУО-Бургас и Община Бургас, която има за цел да създаде пространство за диалог между образователните експерти и заинтересованите страни за промотиране на иновации в българското училище и повишаване качеството на образованието.

ПРИРОДЕН ПАРК „СТРАНДЖА“ КАНИ БУРГАЗЛИИ НА ПОЗНАВАТЕЛЕН ПОХОД ТАЗИ НЕДЕЛЯ

  • 16 Май 2024
  • 53
Ако неделя е за вас ден за раздвижване, отдих и приключения, то от природен парк „Странджа“ имат идеалното предложение. Организаторите ви канят тази неделя, 19 май, на познавателен поход с наблюдение на растения и птици в местност „Отманли“. Събитието е част от разнообразната програма на Зелен уикенд в Бургас.

РДПБЗН-БУРГАС ОРГАНИЗИРА ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ НА МЛАДЕЖКИТЕ ПРОТИВОПОЖАРНИ ОТРЯДИ “МЛАД ОГНЕБОРЕЦ”

  • 16 Май 2024
  • 18
И тази година РДПБЗН-Бургас организира областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”.

Кулинарен и фолклорен фестивал подготвят в Малко Търново за тази събота, 18 май

  • 16 Май 2024
  • 62
Кулинарен и фолклорен фестивал подготвят в Малко Търново за тази събота, 18 май. В градския парк на китното странджанско градче заедно ще се проведат Кулинарен фестивал "Вкус(на) Странджа" и Национален фолклорен фестивал "Хоро в Странджа". Събитията са организирани от Община Малко Търново. Проявата ще е под надслов "Открий себе си в Странджа" и цели да привлече повече туристи. Поканата е "Да сготвим, да хапнем и да потанцуваме!", съобщи ръководителят на дирекция „Култура, образование и спорт“ Мария Патронова.