« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас ще е домакин на национална конференция за енергийна ефективност на сградите

Прототип на нулевоенергийна къща е разположен пред Експоцентър „Флора“ и всеки може да разгледа тази иновативна сграда. Нейното представяне в Бургас е част от събитията, посветени на националната конференция „НУЛЕВОЕНЕРГИЙНИТЕ СГРАДИ: БЪДЕЩЕТО Е СЕГА“. Тя ще се проведе в периода 31 май – 2 юни в Експоцентър „Флора”, Бургас и онлайн. Организатори на събитието са Центърът за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ и Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“. Първият ден от събитието ще бъде посветен на развитието на знания и умения за енергийна ефективност на сградите, като участниците ще могат да се запознаят с актуални обучителни схеми и образователни възможности. Програмата за деня ще приключи с открита дискусия за развиването на система за продължаваща професионална квалификация. Финансирането на нулевоенергийни сгради и сградно обновяване ще бъде във фокуса на поредната кръгла маса за обезпечаване на инвестиции в енергийна ефективност в България, която ще се проведе през втория ден, 1 юни. В две последователни специализирани сесии ще се дискутират въпроси, свързани с преминаването към съфинансиране от страна на собствениците при изпълнението на националните програми за сградно обновяване и съществуващите финансови механизми. Централната тема за третия ден на конференцията е ролята на местните власти за изпълнението на европейските и националните политики за климат и енергетика, като в програмата е предвиден и специализиран семинар за финансиране на общински инвестиции в енергийна ефективност с участието на представители на Европейската инвестиционна банка. Съпътстващата програма през трите дни включва: • Учебен семинар за проектанти и строителни специалисти, както и семинар за домоуправители и собственици на жилища; • Провеждане на демонстрации и фирмени представяния на най-новите строителни материали, изделия и технологии; • Семинари за представяне на програми за финансиране и технологии за ВЕИ; • Обсъждане на възможностите за реализация на енергийни кооперативи в България; • Представяне на първата в България нулевоенергийна каравана. Разбира се, няма да забравим и най-малките, като на 1 юни ще организираме специална програма за тях с много игри и забавления. Събитието се осъществява любезното съдействие на Община Бургас и медийното партньорство на 3е-news. Участието е безплатно, а регистрацията е отворена на адрес: https://forms.gle/xbcFKaDP34VR1vBs7

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета „100 години лека атлетика в България“

  • 17 Май 2024
  • 92
От 20 май 2024 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „100 години лека атлетика в България“.

ДНЕС В НЕСЕБЪР СЕ ОТКРИВА ЛЕТНИЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ СЕЗОН

  • 17 Май 2024
  • 76
Церемонията ще започне в 18 ч., пред портите на Старинен град Несебър, а участие в нея ще вземат президентът Румен Радев, министърът на туризма Евтим Милошев, кметът на Несебър Николай Димитров, представители на българските институции, на дипломатическия корпус у нас и други официални гости.

DEEP ZONE PROJECT НОСЯТ ДУХА НА ЛЯТО С МУЗИКАЛНО ШОУ НА ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ

  • 17 Май 2024
  • 84
Какво е лято без горещи музикални емоции? Със сигурност такива ще донесе музикалното шоу на една от най-популярните БГ групи.

С общо 13 млн. лева ще бъдат подпомогнати производителите на картофи, черупкови плодове и гъби

  • 17 Май 2024
  • 90
Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) реши да бъде предоставена помощ de minimis за 2024 г. на производителите на картофи, черупкови плодове и гъби в размер на общо13 000 000 лв.

Голямо количество „маркови“ стоки задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево

  • 17 Май 2024
  • 95
Близо 70 000 „маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла, задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.