« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Общините поискаха актуализация на годишната инвестиционна програма на ВиК сектора.

Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини. Днес в Областна администрация Бургас се проведе редовно заседание на Асоциация „ВиК“, с председател областният управител проф. Мария Нейкова. На работната среща присъстваха кметовете и заместник-кметове на общините от Бургаска област с мандат да гласуват инвестиционната програма на ВиК дружеството и ръководството на ВиК -Бургас. Кметовете поставиха редица проблеми и настояха за търсене на решение – липсата на дежурни ВиК екипи, синхронизиране на строителните дейности от общините с подмяна на подземната инфраструктура от ВиК, качествено възстановяване на прокопаванията, включване на приоритетни обекти на общините в инвестиционната програма на ВиК-Бургас, засилване на контрола върху фирмите, които възстановяват пътните настилки след ремонт и др. За да се синхронизират инвестиционните планове на ВиК дружеството с капиталовите програми на общините и да се избегнат пропуски, проф. Нейкова взе решение в рамките на 15 дни, считано от 08 май 2024 г. да се организират срещи между кметовете и ВиК операторът по места, на които да се обсъдят приоритетите на общините и възможностите на ВиК оператора. С цел подобряване на комуникацията такива срещи ще провеждат вече всяка година преди приемането на капиталовите програми и бюджета на общините, с цел страните да синхронизират инвестиционните си намерения и възможности, за да се защити обществения интерес. Желанието на областния управител е ВиК дружеството да работи по интензивно по създаването на подземен кадастър за цялата Бургаска област, за да се установи пространственото положение на всички подземни проводи и съоръжения. На тези планове се отразяват и основните технически характеристики на подземните проводи и съоръжения. Присъстващите кметове и заместник-кметове с мандат, даден им от общинските съвети да гласуват, приеха единодушно инвестиционната програма по общини във ВиК сектора с решение през юли да се гласува актуализираната и подобрена инвестиционна програма на ВиК дружеството.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

С общо 13 млн. лева ще бъдат подпомогнати производителите на картофи, черупкови плодове и гъби

  • 17 Май 2024
  • 19
Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) реши да бъде предоставена помощ de minimis за 2024 г. на производителите на картофи, черупкови плодове и гъби в размер на общо13 000 000 лв.

Голямо количество „маркови“ стоки задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево

  • 17 Май 2024
  • 40
Близо 70 000 „маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла, задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

ЗА ДВА ДНИ СА ОСУЕТЕНИ ОПИТИ ЗА ПРЕВЕЖДАНЕ НА 62 МИГРАНТИ ПРЕЗ ДУНАВ МОСТ ВИДИН-КАЛАФАТ

  • 17 Май 2024
  • 51
Под ръководството на Районна прокуратура-Видин се водят действия по разследване по образувани досъдебни производства за опити за превеждане на чуждестранни граждани през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и за опити за незаконно преминаване през границата на страната.

Средният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст през април е 920 лв.

  • 17 Май 2024
  • 58
Националният осигурителен институт предоставя всеки месец информация относно касовото изпълнение на бюджетите на социалноосигурителните фондове, администрирани от института по силата на законова делегация.