Русия прави АЕЦ в Космоса

Октомври 31, 2017 Любопитни
"Роскосмос" планира конструирането на орбитална атомна електроцентрала. Задачата на руския космически АЕЦ ще е да зарежда по безжичен начин спътници с помощта на лазерни технологии, пише в. "Известия", цитиран от БТА.

Хиляди се включиха в петиция в защита на децата от натрапването на Хелоуин

Октомври 31, 2017 Бургас
Близо 2 500 души само за дни се регистрираха под електронна подписка срещу празнуването на Хелоуин в училища и детски градини. Петицията „Защити децата от натрапването на Хелоуин в училище“ е инициирана от бургаски родители.

Концерт за 121 години от създаването на Тракийското дружество

Октомври 31, 2017 Бургас
Бургаското тракийско дружество „Екзарх Антим I” организира тържествен концерт – рецитал, посветен на 121 години от своето създаване. Залата бе препълнена с желаещи да чуят подготвената богата програма. Акцент на мероприятието бяха изпълненията на най-малките тракийчета.

Бургас отпуска 100 000 лева в помощ на пострадалите от наводнението

Октомври 31, 2017 Бургас
По предложение на кмета на Бургас Димитър Николов Общинският съвет гласува да бъдат отпуснати 100 000 лева в подкрепа на пострадалите селища от наводнението през миналата седмица.

Предлагат да бъдат защитени вековни дървета от странджански дъб- лъжник

Октомври 31, 2017 Бургас
Осем вековни дървета предлага ДПП „Странджа” да станат защитени. Това са монументални екземпляри от странджански дъб от карстовата и лонгозната форма с размери над 150 см по диаметър /или над 45 0см обиколка на ствола/ в горите на горските стопанства в Звездец, Малко Търново и Граматиково.

ВАС и КЗП отново срязаха БТК и Мобилтел

Октомври 31, 2017 България
Оператор е установен да не информира абонатите си предварително за съществуването на такса при извършването на пожелана от абоната смяна на тарифния план.

Потребител от Бургас регистрирал 1828 бележки в томболата на НАП

Октомври 31, 2017 Бургас
Всеки регистриран потребител в Лотарията на НАП може да въвежда касови бележки и чрез мобилното приложение на Агенцията, което можете да се изтеглите през Google Play за телефони с операционна система Android или през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS.

Автобус се преобърна на АМ ”Тракия”, 17 души са пострадали

Октомври 31, 2017 България
Автобус на “Юнион Ивкони“, пътуващ от София за Слънчев бряг, се е преобърна на магистрала “Тракия“ в района на Стралджа около 22 часа снощи. Няма загинали и тежко ранени. 13 пострадали пътници са транспортирани до ямболската болница, а 4-ма са откарани в бургаска болница.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!