Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

Април 15, 2024 Бургас
Бургаската Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” спечели финансиране на концепция за интегрирани териториални инвестиции – Академия “Успешно ново начало”.

Здравният министър д-р Кондева удължава забраната за износ на инсулини с още месец

Април 15, 2024 България
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства.

Повишения във водосборите на няколко реки се очакват в сряда, според данни на МОСВ

Април 15, 2024 България
В резултат на валежи в сряда, 17 април, ще има по-значителни повишения във водосборите

Велико Търново вече разполага с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух

Април 15, 2024 България
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище извън София.

3 398 111 лева е размерът на вноската по чл. 1 от Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт за месец март 2024 г.

Април 15, 2024 България
С влизането в сила през месец ноември 2023 г. на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт.

Макрон каза, че церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж може да бъде преместена

Април 15, 2024 Светът
Френският президент Еманюел Макрон каза, че церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж може да се премести от река Сена, ако рискът за сигурността е твърде висок.

ЗАМ.-МИНИСТЪР МИТЕВА: СОЦИАЛНО-ЕМОЦИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ СА КЛЮЧОВИ ЗА ДОБРИТЕ РЕЗУЛТАТИ И РЕАЛИЗАЦИЯ НА УЧЕНИЦИТЕ

Април 15, 2024 България
Министерството на образованието и науката поставя акцент върху развиване на социално-емоционалния компонент за ученици и учители.

ДВЕ ПАРТИИ НЕ СА ПОДАЛИ ГОДИШНИТЕ СИ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ В СМЕТНАТА ПАЛАТА

Април 15, 2024 България
122 политически партии подадоха в Сметната палата годишните си финансови отчети и списъците на дарителите си за 2023 г., като спазиха изискванията за представянето им в предвидения от Закона за политическите партии (ЗПП) срок. Отчетите са публикувани на интернет страницата на Сметната палата.

Колоездачи влизат в надпревара за Купа Поморие 2024

Април 15, 2024 България
На 28.04.2024 г. /неделя/ от 14:00 ч. в Каблешково ще се проведе 4-ти кръг на Черноморска колоездачна лига за „Купа Поморие”.

ДОКУМЕНТАЛНИЯТ ФИЛМ „ДИРЕКТНА ЦЕЛ- БЪЛГАРИЯ“ ЩЕ БЪДЕ ПОКАЗАН НА 16 АПРИЛ В КУЛТУРЕН ДОМ НХК

Април 15, 2024 Бургас
Филмът „Директна цел- България“ проследява въздушната борба за защита на суверенитета на българското небе и земя в периода от 1912 г. до 1945 г. с акцент върху англо-американските бомбардировки през Втората световна война. Той ще бъде показан на 16 април, от 19.00 часа, в Културен дом НХК.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!