Бургаски актьор се снима в три нови филма, роли получиха и 9 от учениците му

Октомври 4, 2017 Любопитни
Внук на опълченец вдъхновил Валери Еличов за „Дамасцена“. Срещнах се с прототипа на главния герой и много от неговия разказ пресъздадох в ролята си, споделя той

Фолклорни ритми и танци преобразяват центъра на града тази събота

Октомври 4, 2017 Бургас
На 7 октомври, събота, клуб по български народни танци "Чанове" ще преобрази центъра на Бургас. В 12.00 часа, тръгвайки от площад "Тройката", талантливите танцьори от клуба ще зарадват бургазлии с атрактивно фолклорно дефиле.

Кандидатствайте за безплатното обучение по програмиране ИТ Таланти

Октомври 4, 2017 Бургас
От днес започва записването в безплатното обучение по програмиране, организирано от Община Бургас и ИТ Таланти. То ще бъде фокусирано върху фундаментално изучаване и усвояване на основи и алгоритми, а също така върху практическото приложение на изучавания материал.

Каталуния ще обяви независимост до дни, обяви лидерът й

Октомври 4, 2017 Светът
Каталуния ще обяви независимост до дни, каза лидерът на автономната област Карлес Пучдемон в интервю за Би Би Си. Тази стъпка ще бъде предизвикателство към Мадрид и опит за осъществяване на волята, изразена от каталунците на забранения от испанските централни власти референдум в неделя, отбелязва Ройтерс, цитиран от Ройтерс и БТА.

„Нефтохимик” и „Локомотив” се обединиха

Октомври 4, 2017 Спорт
ПФК Нефтохимик и ФК Локомотив-Бургас подписаха споразумение за сътрудничество. Според него Детско-юношеската школа на Локомотив става част от тази на Нефтохимик, а обединилите се отбори ще се състезават под името и с цветовете на Нефтохимик.

Анкета

“Спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий, България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света”. Това са думи на проф. Роже Бернар, но дали самите ние уважаваме достатъчно себе си и делото на Солунските братя?