Кметът Николов: Щастлив съм, че все повече млади учители започват кариерата си тук

Октомври 5, 2017 Бургас
"Изключително съм щастлив, че  броят на младите учители в Бургас се увеличава всяка година. Бях прочел наскоро, че учителската е една от професиите в България с най-голямо застаряване сред служителите,кметът Димитър Николов по време на церемонията по награждаване на 76 млади преподаватели.

От ЕЦБ ни отписаха за еврозоната

Октомври 5, 2017 България
България все още не отговаря на условията за влизане в еврозоната, стана ясно от изказване на главния икономист на Европейската централна банка. Номиналните критерии трябва да бъдат уважавани, но големият въпрос е за постигането на устойчиво сближаване.

10 хотела в Слънчев бряг с нарушения при работа

Октомври 5, 2017 Бургас
Съвместна проверка на институциите показа неизпълнени изисквания от хотели в „Слънчев бряг“ по категоризацията им, съобщиха от Министерство на туризма. Проверката е извършена през септември.

ЕП одобри създаването на Европейска прокуратура

Октомври 5, 2017 Светът
Европейският парламент прие днес предложението за създаване на Европейска прокуратура. Очаква се новата структура да започне работа след 2020 година. Европейската комисия отчита по този повод, че новата прокуратура на ЕС ще може да повдига и поддържа обвинения.

Казуо Ишигуро взе Нобеловата награда за литература

Октомври 5, 2017 Култура
Английският писател Казуо Ишигуро спечели Нобелова награда за литература. Наградата му е присъдена за "романите, които с голяма емоционална сила разкриват бездната, разтваряща се пред илюзорното ни чувство за връзка със света".

Проверка и плащания на глоби - вече онлайн в сайта на МВР

Октомври 5, 2017 България
Шофьорите вече могат да направят проверка дали имат излезли наказателни постановления или фишове, както и да ги платят, онлайн на сайта на МВР. Проверката може да става по ЕГН и номер на шофьорската книжка. След като направят проверка в сайта на МВР за дължими глоби, водачите могат да използват бутона „плати“.

Спешното отделение на УМБАЛ помогна на 14 834 души през летния сезон

Октомври 5, 2017 Бургас
Екипите на Спешно отделение на УМБАЛ Бургас изпратиха летния сезон с 14 834 прегледани пациенти. От 15-ти май до края на септември в Противошокова зала и четирите кабинета на отделението е преминал цял един малък град.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!