Учени създадоха ”хапче за щастие”

Декември 14, 2017 Здраве
Учени от Института по молекулярна биология от университета в Куинсланд създадоха синтетична подобрена версия на "хормона на щастието и любовта" - окситоцина. При това препаратът не нанася вреда на организма и няма странични ефекти, съобщава сайтът Лайф, цитиран от БТА.

Какво търсеха българите в Google през 2017 г.

Декември 14, 2017 Любопитни
Google разкри кои са били най-търсените думи, събития, филми и личности от хората в България през тази година. През почти приключилата 2017 българите са се интересували най-много от Григор Димитров, парламентарните избори, проведени в края на март, и "спорната" мис България.

Парламентът отхвърли ветото върху мораториума над лекарства

Декември 14, 2017 България
Мнозинството в парламента отхвърли ветото на президента върху Закона за бюджета на НЗОК. 126 депутати повторно подкрепиха закона, а 95 бяха "против". Румен Радев наложи вето върху текстовете от Закона за бюджета на Здравната каса, които касаят неплащането на иновативни лекарства за онкоболни за следващата година.

Стинг ще зарадва българските фенове с два бутикови концерта

Декември 14, 2017 България
Композитор, певец, автор на песни, актьор, писател и активист Стинг е един от най-великите артисти на световната музикална сцена. През своята знаменита кариера, той е продал почти 100 милиона албума и е носител на множество престижни награди.

Eкипът на “Дъвка за балончета” се среща с бургаската публика на 18 декември

Декември 14, 2017 Култура
Теодора Духовникова и Иван Юруков ще раздадат автографи след специалната прожекция в Cinema City Бургас. Част от екипа на най-новия български филм “Дъвка за балончета” ще се срещне с бургаската публика след специалната прожекция на 18 декември от 20:30 часа.

Вашият сигнал: "Удобно" паркиране

Декември 14, 2017 Бургас
Наш читател ни изпрати снимка на "удобно" паркирал гражданин.

Вашият сигнал: Блъснат колоездач

Декември 14, 2017 Бургас
Снощи до РУМ Резвая в жк. Меден рудник беше блъснат колоездач.

В декларациите на 275 политици има несъответствия

Декември 14, 2017 България
От 6900 проверени души - при 275 са констатирани несъответствия. Проверявани са политически фигури от всички нива на властта.

Имен ден днес празнуват

Декември 14, 2017 Любопитни
Днес Православната църква почита светите мъченици Тирс, Левкий и Калиник.

Рибата изчезна от Черно море

Декември 14, 2017 Бургас
Необичаен цъфтеж на планктона, който тази пролет направи морето тюркоазено синьо намали рибните ресурси в Черно море. Явлението намалява прозрачността и кислорода, лишава от слънчева светлина, твърдят специалисти.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!