Аплодисменти за най-успешните през 2017 година бургаски ученици

Декември 5, 2017 Бургас
Кметът Димитър Николов връчи грамоти и награди на най-изявените бургаски ученици, завоювали през годината призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси.

Тончо Русев става първия кавалер на „Сребърния кръст на свети Николай“

Декември 5, 2017 Бургас
Община Бургас има нов, изключително красив и достолепен почетен знак, който е с най-висок ранг сред всички останали. Негов първи носител и кавалер на "Сребърния кръст на свети Николай" утре официално ще стане композиторът Тончо Русев.

Никулден идва с концерти, рибен курбан и запалване на коледните светлини

Декември 5, 2017 Бургас
Започна обратното отброяване до празника на Бургас - Никулден. След броени часове ще стартира богатата програма, посветена на светеца-закрилник на морския град Св. Николай Чудотворец.

Съдът ще публикува всички актове по наказателни дела

Декември 5, 2017 Бургас
Последните изменения в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, част от които имат отношение и към работата на медиите бяха тема на заключителния за 2017 г. брифинг на Административния ръководител на Апелативен съд – Бургас съдия Деница Вълкова.

Художникът Румен Райнов подреди картини в Апелативния съд

Декември 5, 2017 Бургас
„Импресии“-те на художника Румен Районов донесоха празничния дух в Апелативен съд – Бургас. Институцията организира за трета поредна година изложба в навечерието на 6 декември - Никулден и празник на Бургас.

Данъчна лупа за продажбите на риба по Никулден

Декември 5, 2017 Бургас
Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас започна засилено наблюдение и контрол на местата за продажба на риба и рибни продукти. Целта на данъчните ще бъде оборотите от засилените продажби на риба да бъдат декларирани в реален обем.

Читалището в Камено отбелязва 90-годишен юбилей

Декември 5, 2017 Бургас
С празничен концерт на 7 декември ще бъде отбелязан 90-годишния юбилей на читалище „Просвета-1927” в Камено. Обичаният от млади и стари Веселин Маринов, бургаската група Four, Преслава Минасян, ТА „Здравец” - гр. Камено ще бъдат част от програмата в четвъртък.

150 млн. евро от ЕС срещу замърсяването на въздуха у нас

Декември 5, 2017 България
ЕС подпомага България със 150 млн. евро в битката срещу замърсяването на въздуха. В годишния си доклад Европейската агенция по околна среда констатира, че повечето хора, живеещи в европейските градове, все още са изложени на нива на замърсяване, които се считат вредни за здравето.

Българинът пие по 30 литра алкохол годишно

Декември 5, 2017 България
Българските домакинства са изразходвали около 1,6 % от общите си разходи за консумация на алкохол през 2016 г., което е равно на средноевропейския показател. Това показват данни от анализ на Евростат за разходите на домакинствата за алкохол в ЕС през 2016 г.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!