КЕВР прекрати процедурата за отнемане на лицензията на ЕВН

Август 8, 2017 България
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прекрати процедурата за отнемане на лицензията на ЕВН. Това стана ясно от съобщение, публикувано на сайта на енергийния регулатор.

Германия иска парите на България и Румъния за ромите

Август 8, 2017 Светът
Германия опитва да пренасочи към себе си милиарди евро от ЕС, предназначени за ромите в Румъния и България, пише британският вестник "Дейли експрес".

Срокът на задграничните паспорти става 10 години

Август 8, 2017 България
Задграничните паспорти да се издават за срок от 10 години, а българите в чужбина да могат да ги получават само с едно посещение в консулска служба. Това предвиждат промени в Закона за българските лични документи, изготвени от междуведомствена работна група.

Война на Земята заради полезните изкопаеми в космоса?

Август 8, 2017 Светът
Частните компании получиха възможност да се включат в усвояването на ресурсите на космоса, когато преди близо седмица, на 1 август, в Люксембург влезе в сила закон за промишлено усвояване на астероиди, информира руското издание на "Форбс", цитирано от БТА.

Радев наложи вето върху промените в Закона за околната среда

Август 8, 2017 България
Президентът наложи вето върху спорните промени в Закона за опазване на околната среда, с които се ограничава обжалването на строителство на големи обекти.

 Внуците на Панчо Владигеров гостуват във "Флората"

Август 8, 2017 Бургас
Невероятен микс от джаз, суинг, балкански мотиви и модерни бийтове ще поднесат на бургаската публика братя Владигерови, внуци на големия български композитор Панчо Владигеров. Концертът  на "Братя Владигерови квартет" е на 12 август от 20.00 часа в експо център "Флора".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!