Почистиха "Вая" с европейски пари

Ноември 27, 2018 Бургас
Над 2000 кубични метра тинести почви и почти толкова блатна растителност извадиха от канала свързващ езерото „Вая” с Черно море. Преди броени дни Областна администрация Бургас приключи първата част от почистването на съоръжението.

Отбелязваме паметта на екзарх Антим I

Ноември 27, 2018 Бургас
130-та годишнина  от смъртта на екзарх Антим I ще бъде отбелязана с панихида на 29 ноември, четвъртък. Заупокойната литургия се организира от Тракийско дружество “Странджа” в бургаския храм “Света Богородица”.

Няма да връщат пари за винетка при сгрешен номер на колата

Ноември 27, 2018 България
От 17 декември ще се пусне продажбата на електронни винетки през сайта ни и мобилното приложение, заяви пред БНР директорът на Националното ТОЛ управление Антон Антонов. Той добави, че до края на годината ще бъдат инсталирани 500 терминала за самообслужване.

Комисията за конкуренцията глоби A1 с 803 хил. лева

Ноември 27, 2018 България
Осем месеца след като веригата за мобилни телефони "Хенди" временно спря дейност заради прекратяването на договора й с А1 Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба на телекома в размер на 803 хил. лева.

ЕР Юг с мобилни трафопостове през зимния сезон

Ноември 27, 2018 Бургас
Електроразпределение Юг извърши дейности по подготовка на разпределителна мрежа и съоръжения за работа през зимата. Подготовката на съоръженията за работа при тежки зимни условия е постоянен процес.

Украински капитани признаха, че умишлено са навлезли в руски териториални води

Ноември 27, 2018 Светът
Руската Федерална служба за сигурност разпространи видеоклипове, които съдържат признания на украински моряци за провокативните им действия, предизвикали вчерашния инцидент в Керченския проток.

Липсват ни сол и желязо, тялото ни алармира

Ноември 27, 2018 Здраве
Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества. Често се смята, че желанието за определен вид храна има психологически характер. Понякога е наистина така, но не винаги.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!