14 страни от ЕС гонят руски дипломати по случая ”Скрипал”

Март 26, 2018 Светът
Председателят на Европейският съвет Доналд Туск съобщи във Варна, че 14 членки на ЕС гонят дипломати в знак на солидарност с Великобритания по случая "Скрипал". Той допълни, че не се изключват допълнителни мерки в близките дни и седмици.

Фискални бонове за 11 милиона играят за награда от 50 000 лева

Март 26, 2018 Бургас
Фискални бонове за близо 11 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за 50 000 лв. – голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите.

Поредна среща на ученици от Френската с административното правосъдие

Март 26, 2018 Бургас
За разликата между административен и апелативен съд, за нарушенията и наказанията при шофиране и за правото да защитаваш дома и семейството разговаряха в продължение на един учебен час десетокласници от гимназията “Г.С.Раковски“ и съдия Даниела Драгнева от Административен съд – Бургас.

Много музика и забавления ще има на Цветница

Март 26, 2018 Бургас
Студът малко по малко си отива и иде време за веселие и празнични събития на открито. Община Бургас, с подкрепата на местните читалища, е подготвила богата програма за малки и големи по случай големия християнски празник Цветница, а метеоролозите прогнозират температури над 20 градуса през идващия уикенд.

Има ли връзка между случая "Скрипал" и "Северен поток 2"?

Март 26, 2018 Светът
Кой има интерес от отравянето на Сергей Скрипал? Отговорът на този въпрос ще хвърли светлина както върху поръчителите, така и върху извършителите на зловещата драма, предизвикала истерични реакции в Европа и САЩ.

Ползите и вредите от смяната на часовото време

Март 26, 2018 Здраве
В неделя преминахме към лятното часово време. Промяна с час напред се отразява на организма ни около седмица. Все по-често тази смяна се оспорва. Вместо да бъде отменена, беше разпоредено ЕК да направи цялостна оценка на необходимостта от това, като се вземат предвид всички фактори, които влияят.

Десетки жертви на пожара в руския мол

Март 26, 2018 Светът
53 са вече потвърдените жертви на пожара в търговския център в руския град Кемерово. Най-малко 20 души са в неизвестност. Огънят в търговско-развлекателния център „Зимна вишна“ избухна вчера следобяд и обхвана 1500 квадратни метра площ на четвъртия етаж.

Пролетта се завръща с температури до 26 градуса през уикенда

Март 26, 2018 България
През следващите няколко дни температурите тръгват нагоре и ще достигнат отново пролетни стойности, в някои дни по-характерни за месец май. Днес ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в източните райони и най-вече в Югоизточна България.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!