Първата интернет платформа за подаване на горещи сигнали за липсващи лекарства вече на разположение на пациентите

Юни 11, 2018 България
Първата у нас интернет-платформа за сигнали за недостиг на лекарства бе представена на пациенти на 7-та Конференция на Федерация Български пациентски форум.

Роботът Елф посрещна бъдещите гимназисти на училището по програмиране

Юни 11, 2018 Бургас
Хуманоидният робот Елф посрещна родителите и кандидат-гимназистите, и логично се превърна в атракцията на срещата с екипа и представителите на ИТ фирмите-партньори на компютърното училище.

Осъдителните решения срещу България в Страсбург бяха тема на магистратски семинар

Юни 11, 2018 Бургас
Въпроси относно практиката на Европейския съд за правата на човека /ЕСПЧ/ в Страсбург, Франция по делата срещу България обсъдиха на семинар в Бургас съдии и прокурори от апелативния район.

В събота островът ви очаква с пресни миди, бира и хубава музика

Юни 11, 2018 Бургас
На 16 юни, събота остров Света Анастасия и водолазите от клуб "Приятели на морето" - Бургас ви канят да опитате прясно изпечени миди на тенекия, току-що извадени от морето.

Расте броят на децата с луксация на ставите

Юни 11, 2018 Здраве
Тревожно се увеличава броят на децата, оперирани в Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас от луксация на тазобедрената става. Това е изместване на ставата, което задължително трябва да бъде лекувано, тъй като може да доведе до сериозни усложнения.

Бензинът и дизелът поскъпнаха рекордно само за месец

Юни 11, 2018 България
Цените на автомобилните горива у нас поскъпнаха рекордно само в рамките на месец. По традиция те се увеличават в началото на летния сезон, но разликата спрямо същия период на миналата година и при бензина, и при дизела е значителна - с 20 до 30 стотинки за литър.

Малта и Италия отказаха да приемат кораб с мигранти

Юни 11, 2018 Светът
От днес Италия също ще започне да казва "не" на трафика на хора, "не" на бизнеса на незаконната имиграция, написа във Фейсбук новият италиански вътрешен министър Матео Салвини.

С най-ниски доходи сме в ЕС

Юни 11, 2018 България
Безработицата в България е под средната за Европейския съюз. По отношение на доходите сме най-ниско в ЕС, каза социалният министър Бисер Петков в предаването "Денят започва" по БНТ.

200 българи блокирани на летище в Берлин

Юни 11, 2018 България
Българи останаха блокирани на летище в Берлин. Полетът на нискотарифната авиокомпания Ryanair към София за близо 200 наши сънародници е бил отменен вчера, в късния следобед, съобщи Нова телевизия.

Откриха органични молекули на Марс

Юни 11, 2018 Любопитни
На Марс са открити нови признаци на възможни минали или дори настоящи форми на живот на Червената планета, съобщиха специалисти от НАСА, цитирани от Асошиейтед прес и Ройтерс.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!