Над 16% ръст на приходите от нощувки в Бургаско

Юни 18, 2018 Бургас
Приходите от нощувки в област Бургас през април 2018 г. са 2 834.5 хил., или с 16.4% повече в сравнение със същия месец на 2017 година.

Кристо открива ново "плаващо" творение в Лондон

Юни 18, 2018 Светът
Световноизвестният творец с български произход Христо Явашев – Кристо открива поредния си проект. Само след няколко часа новата инсталация "Мастаба" ще радва всички жители и гости на Лондон.

Обходният път на Ахелой осигурява връзка за пътуващите от и за Слънчев бряг

Юни 18, 2018 Бургас
От Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха днес, че на 15 юни бе пуснато директното трасе на обходния път. С пускането на отсечката 5 месеца предсрочно се улеснява пътуването по път I-9 Слънчев бряг - Бургас преди началото на активния туристически сезон и се повишава безопасността на движение.

Мъжете в България получават 38% по-високи пенсии от жените

Юни 18, 2018 България
Заради по-ниските заплати и по-краткия осигурителен стаж жените в България получават средно с 38% по-ниска пенсия от мъжете. Въпреки, че възрастта за пенсия у нас постепенно се изравнява, различията ще останат както за вече пенсиониралите се, така и за бъдещите пенсионери.

ЕС удължи с една година санкциите срещу Русия заради Крим

Юни 18, 2018 Светът
Европейският съюз удължи икономическите санкции срещу Русия заради анексирането на украинския Кримски полуостров през 2014 г. с още една година, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, на които се позова БТА.

32 преместваеми обекта в Слънчев бряг са незаконни

Юни 18, 2018 Бургас
Общо 32 преместваеми обекта са поставени върху плажната ивица в курорта Слънчев бряг. Те не са предвидени или са в несъответствие с одобрената от министъра на туризма схема и са без разрешения за поставяне от главния архитект на община Несебър.

Определиха гидовете на участниците в Международното математическо състезание

Юни 18, 2018 Бургас
70 гидове от Бургас ще придружават участниците и отборите в Международното математическо състезание - BIMC 2018, което ще се проведе в морския град между 1-6 юли.

Колкото повече знаете за себе си, толкова повече търпение ще имате към другите

Юни 18, 2018 Любопитни
Човешкият живот може да се разглежда като последователни стадии, в които задачата ни е да изграждаме своята идентичност. Германският психоаналитик Ерик Ериксон разграничава осем стадия в изграждането на Его-идентичността на човека.

Котел – три дни под знака на българския фолклор и традиции

Юни 18, 2018 България
Дни преди началото на едно от най-големите събития от културния календар на община Котел, града се подготвя за празник. По този повод кметът на общината -Коста Каранашев призовава всички граждани, които имат шарени черги или други тъкани изделия, да ги поставят на видни места по фасадите на домовете си, за да станат и те част от украсата на града за празника.

Още дъжд и гръмотевици

Юни 18, 2018 България
Днес температурите ще бъдат от 24 до 30 градуса. Ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност и  на много места ще превали и прегърми, като отново не са изключени градушки.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!