Балкански фестивал на изкуствата – Карнобат 2018

Юни 21, 2018 Бургас
Балкански фестивал на изкуствата – Карнобат 2018, който се проведе от 15 ди 17-ти юни, за пета поредна година се превърна в незабравимо изживяване както за жителите на града, така и за всички гости от страната и чужбина.

Андрей Кончаловски: Гладът удължава живота. Ситостта е по-близо до смъртта

Юни 21, 2018 Любопитни
Той е човекът, от когото спокойно могат да извлекат ДНК-то на руската култура. Андрей Михалков е роден на 20 август 1937 година в Москва. Той е син на писателя Сергей Михалков и брат на режисьора Никита Михалков, но приема фамилията Кончаловски по моминското име на майка си, за да не бъде обременен от великото си фамилно наследство.

Защо сме престъпно неграмотни за древната ни история

Юни 21, 2018 Любопитни
Българите сме престъпно неграмотни спрямо историята и древния си произход - в това се убеждаваме всеки ден. Носители сме на гените на високоразвитата първа световна цивилизация от варненския некропол, както доказа проф. Кременски, а допускаме да търсят корените ни в абсурдни неевропейски територии.

Подписаха споразумение за изпълнение на програма за възобновяема енергия

Юни 21, 2018 Бургас
Кметът на Бургас Димитър Николов и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков откриха днес в Експозиционен център Флора международната конференция "По пътя към почти нулевоенергийни сгради".

Георги Йочев: Незаетият ум на разтревожения човек става офис на дяволите

Юни 21, 2018 Интервю
За Георги Йочев и котвите

Той е роден преди седемдесет и пет години в ямболското село Мелница. Учи в Димитровград, занимава се с гимнастика, става републикански шампион, а след това пет години е акробат в лунапарк.

ЕС въвежда нови правила за интернет

Юни 21, 2018 Светът
Eвpoпeйcĸият пapлaмeнт глacyвa днec cпopни члeнoвe нa paзпopeдбa, ĸoятo cпopeд peдицa извecтни cпeциaлиcти, мoжe дa пpoмeни и дopи yнищoжи интepнeт.

Нов метод за безкръвно премахване на камъни в бъбреците въведе УМБАЛ

Юни 21, 2018 Здраве
Урологията на УМБАЛ Бургас стана третата в страната, която въведе революционен метод за безкръвно премахване на камъни в бъбреците. Иновацията идва в Бургас почти веднага след като е представена на световния урологичен конгрес в Копенхаген, разказа началникът на отделението д-р Николай Миринчев.

Ахелой ще има два входа и два изхода към републиканските пътища

Юни 21, 2018 Бургас
700 м е маршрутът на автобусите в Ахелой до настоящата спирка на ул. Цар Симеон за пътуващите от Слънчев бряг към Бургас. Разстоянието се преминава за около 3-4 минути.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!