Топ 5 на най-смъртоносните природни бедствия

Юли 18, 2018 Любопитни
Хиляди хора по Земята всяка година загиват от природни катаклизми-земетресения, урагани, наводнения. С увеличаване на населението на света, жертвите също се увеличават въпреки действията на властите, спасителните операции и съвременните технологии.

Рекордна глоба за Google заради Android

Юли 18, 2018 Светът
Европейската комисия обяви официално, че е наложила на компанията Google рекордна по размер глоба от 4,34 млрд. евро (около 5,04 млрд. долара) заради неправомерно използване на нейната операционна система Android за мобилни телефони.

Борисов уволни зам.-министър и трима чиновници заради чумата по животните

Юли 18, 2018 България
Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров. Решението на премиера е взето след срещата на министър Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

По- висок акциз на бездимните цигари и бирата

Юли 18, 2018 България
Акцизът на бездимните цигари в крайна сметка ще бъде вдиган поетапно. Това решиха депутатите със 101 гласа "за" и 63 против на първо четене на промените в Закона за акцизите и данъчните складове.

"Дейли мейл": Шестима руски агенти от ГРУ са отровили Скрипал

Юли 18, 2018 Светът
Група от шестима руски агенти от ГРУ (Главно разузнавателно управление на руската армия), водени от жена са съпричастни в отравянето на своя бивш колега, полковник от същото ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Вижте кои имена черпят днес

Юли 18, 2018 Любопитни
Днес Българската Православна Църква отбелязва деня на страдание на свети мъченик Емилиан. Той е роден и живял в гр. Доростол (днешна Силистра), бил роб у един грък и изповядвал вярата на Христа Иисуса.

"Америка за България" раздаде поредните грантове на български медии

Юли 18, 2018 България
Стотици хиляди левове раздаде прослотувата фондация „Америка за България“ на избрани български медии. Това показа справка на Епицентър.бг в новите грантове на НПО-то.

Съдът отряза Симеон Сакскобургготски за стопанство "Врана"

Юли 18, 2018 България
Върховният касационен съд (ВКС) не допусна за разглеждане жалбата на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок за възстановяването на собственост върху земеделското стопанство "Врана".

Доналд Тръмп: Не сте ме разбрали за Русия

Юли 18, 2018 Светът
В опит да се защити от вълната от критики заради публичните си изяви по време на срещата с Владимир Путин президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че се е изразил погрешно на съвместна пресконференция в Хелзинки, предадоха Ройтерс и АП.

Отбелязваме 181 години от рождението на Левски с прояви в цялата страна

Юли 18, 2018 България
Днес се навършват 181 години от рождението Васил Левски. Годишнината ще бъде отбелязяна с редица прояви в страната.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!