Времето в първия ден на астрономическата пролет

Март 19, 2024 Бургас
Минималните температури ще се понижат и ще са между минус 3°С до плюс 3°С, малко по-високи по Черноморието - до 4-5°С.

20 март в 05:06 ч.-пролет здравей!

Март 19, 2024 Светът
Тази година астрономическата пролет ще настъпи на 20 март в 05:06 ч. , тогава е пролетното равноденствие, съобщи за БТА Пенчо Маркишки, физик от Института по астрономия при Българската академия на науките и от катедра „Астрономия“ при Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Снимката на Кейт на покойната кралица също е била подправена

Март 19, 2024 Любопитни
Друга официална снимка, включваща Катрин, принцесата на Уелс, е била дигитално манипулирана, според водеща фотоагенция, предизвиквайки втори кралски спор за ретуширане, точно когато Кейт беше забелязана публично за първи път от месеци.

БЛАГОЕВГРАД ОБРАЗУВА ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА ДЛЪЖНОСТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ЮГОЗАПАДНИЯ УНИВЕРСИТЕТ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

Март 19, 2024 България
Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни престъпления по чл. 282, ал. 1 от НК.

ЗАМ.-МИНИСТЪР ЛАЗАРОВА: В НАЦИОНАЛНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ИМА СИЛЕН АКЦЕНТ ВЪРХУ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

Март 19, 2024 България
Предстои изграждане на площадки за обучение по безопасност на движението в над 400 детски градини. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова пред директори на детски градини на форум за предучилищното образование, организиран от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България. По думите й за първи път се поставя толкова голям акцент на тези образователни институции в националните програми на МОН.

Росен Желязков на конференция във Виена: Европейската интеграция е най-добрият отговор на рисковете за стабилността и сигурността в региона на река Дунав

Март 19, 2024 България
Позицията на България е категорична - европейската интеграция е най-добрият отговор на рисковете за стабилността и сигурността в региона на река Дунав. Това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в изказването си пред участниците в Деветата конференция на председатели на парламенти в рамките на австрийското председателство на Стратегията на ЕС за региона на река Дунав (EUSDR). Той направи изказване по една от основните теми на форума - „Сигурността в региона на река Дунав“.

Румен Радев: България и Турция имат ключова роля за сигурността, стабилността и икономическия просперитет на Югоизточна Европа

Март 19, 2024 България
България и Турция имат ключова роля за сигурността, стабилността и икономическия просперитет на целия регион на Югоизточна Европа.

СИСТЕМНИ НАРУШЕНИЯ И РЕДИЦА ПРОПУСКИ СА УСТАНОВЕНИ ПРИ ПРОВЕРКАТА НА ДЕЙНОСТТА НА СОФИЙСКАТА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА

Март 19, 2024 България
Системни нарушения, неприемливи практики и редица пропуски при разпределението и воденето на преписките и досъдебните производства са установени при проверката на дейността на Софийската районна прокуратура (СРП), извършена от екип от 21 прокурори от Върховна прокуратура (ВП) под ръководството на завеждащия отдел „Инспекторат“.

КМЕТЪТ ПРЕДЛАГА ПРЕМИЯ ОТ 20 000 ЛЕВА И ЗА БАСКЕТБОЛНИЯ „ЧЕРНОМОРЕЦ“

Март 19, 2024 Бургас
След като в началото на годината волейболният клуб „Дея“ получи от Общината финансова премия в размер на 20 000 лева за спечелването на Купата на България, кметът Николов предлага същото и за баскетболния „Черноморец“. Предстои своята дума да кажат и общинските съветници.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!