« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сериалът „Чернобил“ получи седем награди БАФТА

Минисериалът "Чернобил" (Chernobyl, 2019) получи седем награди на Британската академия за кино и телевизия (БАФТА), съобщиха ТАСС и британски медии. Наградите за телевизионно майсторство бяха обявени в петък вечер на онлайн церемония, излъчена в канала на БАФТА в Youtube и в профилите й в социалните медии. Сериалът, създаден от американската платформа НВО и британската тв компания "Скай", бе номиниран в 14 категории. От академията бе отличен режисьорът Йохан Ренк от Швеция, исландската композиторка и носителка на "Оскар" Хилдур Гуднадотир, създала оригиналната музика за сериала, художничката на костюмите Одил Дикс-Миро, Великобритания. Другите награди бяха за операторска работа и осветление, за сценография и за звук и монтаж. Сериалът е номиниран и в още три категории за телевизионните награди, които ще бъдат обявени на 31 юли. Актьорът Джаред Харис, който изпълнява ролята на акад. Валерий Легасов, е номиниран за най-добър актьор в главна роля, а шведският актьор Стелан Скарсгард е с номинация за второстепенна роля за образа на Борис Щербин. "Чернобил" се бори и за наградата за най-добър минисериал. Сред другите отличени на церемонията, излъчвана онлайн късно вечерта в петък, бяха сериалите "Тъмните му материи" и "Остри козирки". Тази година наградите за телевизия на БАФТА са разделени на две и лауреатите се обявяват в различни дни. Наградите за телевизионно майсторство отличават постиженията в отделните аспекти на телевизионната продукция, като режисура, сценарий, операторско майсторство. Телевизиононите награди отличават тв продукциите в различни жанрове и формати, както и най-добрите актьори и водещи. През февруари БАФТА обикновено обявява наградите си за кино, които традиционно предизвикват най-голям интерес в световен мащаб и се смятат за британски еквивалент на "Оскар". Заради пандемията през 2021 г. наградите БАФТА за кино ще бъдат обявени през април.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Изготвен е проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 09 юни 2024 г.

  • 02 Май 2024
  • 95
Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методиката за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията по чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация.

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

  • 02 Май 2024
  • 102
Денят на храбростта и празникът на Българската армия на 6 май в София ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.

До края на 2025 година се очаква България да се присъедини към ОИСР

  • 02 Май 2024
  • 106
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Салдото по консолидираната фискална програма към края на месец април 2024 г. се очаква да бъде превишение на приходите над разходите в размер на над 600 млн. лева

  • 02 Май 2024
  • 96
На база на предварителни данни и оценки се очаква бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) към края на месец април 2024 г. да бъде излишък в размер на 0,6 млрд. лв. (0,3 % от прогнозния БВП).

Предотвратено нарушение в резултат на продължаващата съвместна операция на МВР, Агенция „Митници“ и НАП по границите

  • 02 Май 2024
  • 107
При проверка в района на Дунав мост – Видин са задържани над 756 000 заготовки за кутии за фалшиви цигари.