« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Хиляди почетоха загиналия в протестите срещу Лукашенко Алекасндър Тарайковски

Хиляди хора развяха знамена, запалиха свещи и положиха цветя близо до метростанцията в Минск, където в понеделник загина един от протестиращите Александър Тарайковски. Други задържаха снимки на ранени протестиращи. Много привърженици на опозицията скандираха "Напусни!" - призив към президента Лукашенко да подаде оставка - и някои носеха табели с лозунги срещу полицейското насилие. Обстоятелствата на смъртта на г-н Тарайковски са неясни. Властите твърдят, че той е загинал, когато взривно устройство падна в ръката му по време на протест, но партньорката му Елена Герман каза пред агенция Асошиейтед прес, че вярва, че 34-годишната е застреляна от полицията. В неделя, седмица след оспорваните избори, в центъра на Минск се планира и „Марш за свобода“. Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че при първо негово искане за военна помощ, Русия ще му окаже "всестранна помощ за сигурността на страната", съобщи Би Би Си. В същото време в Беларус се разрастват протестите с искане президентът да се оттегли след четвърт век на власт, грубо манипулирани избори и брутална сила срещу мирни демонстранти, използвана от силите на реда. След стачките в предприятия в Минск се заговори за протест и на националната телевизия. Поне 9 водещи и журналисти напуснаха телевизията като несъгласие с начина, по който държавната медия реагира на вече 7-дневните демонстрации из цялата страна. Лукашенко напомни, че "когато става дума за военна съставляваща, имаме договор с Русия в рамките на Съюзната държава и Организацията на Договора за колективна сигурност, а сегашните моменти попадат именно под този договор". По думите му той е имал продължителен разговор президента Владимир Путин за ситуацията и дори се удивил колко информиран е той. "И с него се договорихме - при първо наше искане, ще бъде оказана всестранна помощ".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 112
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 188
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 183
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 212
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 216
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.