« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пътнички от 10 полета са били подложени на принудителни медицински прегледи в Катар

Първоначалната информация се отнасяше за полет до Сидни, от който жените са били накарани да слязат и "принудени да свалят бельото си преди гениталиите им да бъдат подложени на инвазивен преглед" в линейка на пистата, за да бъде установено дали някоя от тях е родила детето. В сряда австралийската външна министърка Марис Пейн каза по време на парламентарно изслушване, че жени от 10 полета са били подложени на такъв преглед на международното летище "Хамад" на 2 октомври. Първоначално Пейн каза, че сред потърпевшите е имало 18 австралийки, но после уточни, че само 13 от жените са били от Австралия, а останалите са били от други националности. Австралийският департамент по външните работи и търговията окачестви отношението към пътничките като "оскърбително, крайно неуместно и отвъд обстоятелствата, при които жените биха могли да дадат свободно и информирано съгласие". Клонът на австралийския синдикат на транспортните работници в Нов Южен Уелс заяви, че в четвъртък ще гласува дали членовете му да откажат да обслужват самолети на държавната катарска авиокомпания Катар Еъруейз. Днес правителството на Катар поднесе извинения за инцидента и заяви, че е започнало разследване на обстоятелствата, предаде Асошиейтед прес. В съобщение на правителствената пресслужба се обяснява, че новороденото е било открито в найлонова торба, скрито под отпадъци. Катарското правителство окачествява това като "шокиращо и животозастрашаващо нарушение на закона". В Катар, както и в голяма част от Близкия изток, извънбрачният секс е криминално престъпление. В миналото много чуждестранни работнички са криели бременността си и са се опитвали да напуснат страната преди да родят, а други са изоставяли децата си, за да избегнат затвора, коментира Асошиейтед прес. Източник: БТА

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Жълт код за опасно време е издаден за почти цяла България за 8 май

  • 07 Май 2024
  • 86
Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°.

РЕДЖЕП ОТ „ХЕЛС КИТЧЪН“ ЩЕ ГОТВИ ЗА БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ И ЩЕ ГИ УЧИ ДА СЪБИРАТ РАЗДЕЛНО ОТПАДЪЦИТЕ ОТ КУХНЯТА

  • 07 Май 2024
  • 148
Бургаски деца ще учат важни неща за разделното събиране на отпадъци и опазването на природата, докато гледат майсторските умения в кухня на открито на победителя в третия сезон на кулинарното предаване „Хелс Китчън“ – Реджеп Бадев.

ПЛАНИРАТ СЕ ОБУЧЕНИЯ ПО БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ ПО ПРОГРАМА НА МОН

  • 07 Май 2024
  • 143
Тази година по Националната програма на МОН за информационни и комуникационни технологии планираме обучения на ученици и учители за повишаване на компетентностите по киберсигурност и безопасно използване на интернет. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова на конференция „Училището в дигиталния свят“, организирана от Професионална гимназия по високи технологии „Александър Степанович Попов“.

1001 ДУШИ ПРЕГЛЕДАХА ЛЕКАРИТЕ ОТ УМБАЛ БУРГАС ПО ПРАЗНИЦИТЕ

  • 07 Май 2024
  • 171
1001 души са потърсили медицинска помощ в УМБАЛ Бургас и медицинския център на болницата „Св. Николай Чудотворец“ през почивните дни от 1 до 6 май. Лекарите са преглеждали близо 160 пациенти на ден.

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ В УМБАЛ БУРГАС

  • 07 Май 2024
  • 177
Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени.