« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

До дни джипитата ще издават електронно направление за PCR

  • 03 Ное 2020
Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов в изявление пред медиите. „Председателят на надзора на Касата г-жа Начева ме увери, че до края на седмицата се извършват всички технически тестове за издаването на електронните направления, за да бъдат удовлетворени желанията на общопрактикуващите лекари. Приключват тестовете на тази система и от другата седмица това ще се случи“, каза Ангелов. Той добави, че е обсъдено дали антигенните тестове могат да заместят PCR тестовете, но становището на НЦЗПБ е, че те не могат да служат за карантиниране и изолация. „В тази посока вчера разговорът бе да се помисли да се даде разрешение на личните лекари за издаване на направление за PCR”, каза още министърът. До 6 ноември пък ще има мобилни пунктове пред всяка държавна болница за хора, които имат съмнения за коронавирусна инфекция. Целта е да се правят консултации на пациенти, които не могат да стигнат до лекар и да им бъде направен антигенен бърз тест. Това обясни здравният министър Ангелов. Той уточни, че е най-правилно хората да се тестват, когато имат симптоми. От днес на разположение на Столичната регионална здравна инспекция ще бъдат 20 служители на Националния център по обществено здраве и анализи. Целта е те да подпомагат колегите си, ангажирани с извършването на държавния здравен контрол, както и с връчване на предписания и актуализиране на данните в Националната информационна система за борба с COVID-19. „Ситуацията е изключително утежнена заради растящия брой положителни проби и изискването за връчване на предписания за карантиниране", каза министър Ангелов. „Най-добрият начин е предписанията да се връчват, както досега - на хартия, защото са основание за издаване на болничен лист. Ако броят на заболелите и карантиниране нараства, може да предприемем уведомяване по електронен път или с SMS”, добави той.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ГЛЕДАЙТЕ КАЛИН ВРАЧАНСКИ,НИКОЛАЙ УРУМОВ И МАЛИН КРЪСТЕВ В "ПИЕСАТА, КОЯТО СЕ ОБЪРКА"НА 16 МАЙ В НХК

  • 14 Май 2024
  • 51
Гледайте Калин Врачански,Николай Урумов и Малин Кръстев на 16 май в НХК

Ефективни протести на КНСБ заради ниските университетски заплати

  • 14 Май 2024
  • 73
Синдикат "Образование" към КНСБ ще премине към ефективни протести от 20 май заради неизпълнени ангажименти на правителството за увеличение на университетските заплати. Това обявиха от профсъюза в отворено писмо, изпратено до президента, премиера, финансовия и образователния министър.

Започна електронният прием в първи клас

  • 14 Май 2024
  • 75
В 08.00 часа тази сутрин бургаската електронна система за прием в първи клас бе активирана в режим за кандидатстване. Община Бургас призовава всички родители да се възползват от предимствата на електронната платформа за записване и да регистрират децата си онлайн на сайта. 

Представители на Европейската комисия заседават в Бургас

  • 14 Май 2024
  • 87
Представители на Европейската комисия заседават Бургас, за да обсъдят успешно реализираните проекти, финансирани с европейски средства по Оперативна програма „Транспорт“ 2014 - 2020. Те ще посетят по важните обекти, като обиколката им ще бъде направена с електрически автобус.

Отбелязваме Европейския ден за информираност за инсулта

  • 14 Май 2024
  • 85
На 14 май тази година отбелязваме Европейския ден за информираност за инсулта. По данни на Световната здравна организация (СЗО) един от всеки четирима възрастни е застрашен от инсулт.