« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Съвместни българо-румънски екипи ще регулират трафика по Великденски празници в областите Видин, Добрич, Русе и Силистра

Смесените патрули ще подпомагат и регулират трафика по време на предстоящите празнични и почивни дни на територията на областите Видин, Добрич, Русе и Силистра. Пограничните райони са определени на базата на данни на двете страни за очаквания интензивен трафик от румънски и български граждани и такива, транзитно преминаващи за Република Гърция. Целта е засилване на мерките за безопасност и предотвратяване на инциденти по пътищата. На проведени работни срещи между представители на ръководствата на „Пътна полиция“ от двете държави е определено като необходимо съвместната дейност да бъде осъществена в дните 30 април, 1 май и 6 май по основните пътни направления в пограничните райони на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Република Румъния. Контролът, осъществяван от съвместните патрули, ще бъде насочен към водачи с поведение, представляващо опасност за останалите участници в движението, свързано с неправилни маневри – изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение, отнемане на предимство и други. Дейността им ще бъде приоритетно съсредоточена към места, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на движението и участъци с предпоставки за възникване на проблемни ситуации на пътното платно с оглед подпомагане на движението и недопускане образуването на колони. От „Пътна полиция“ призовават водачите да шофират с повишено внимание, да не предприемат рискови маневри и да се движат със съобразена скорост.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Университет “Проф. д-р Асен Златаров” ще ремонтира базата на Колежа по туризъм

  • 21 Май 2024
  • 70
Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще инвестира целево около 1,5 милиона лева в обновяване на базата и инфраструктурата на Колежа по туризъм, който се намира в парк „Езеро”.

Инспекторите по труда извършиха над 1000 проверки в сектор „Строителство“ само за месец

  • 21 Май 2024
  • 71
Инспекторите по труда извършиха 1031 броя проверки на строителни обекти в рамките на организираната през м. април инспекционна кампания в сектора по повод активизирането на строително-монтажните работи.

МИНИСТЪР МАЛИНОВ ОБСЪДИ ФИНАНСИРАНЕТО НА ПРОЕКТА ЗА НОВИ ЯДРЕНИ МОЩНОСТИ С ПРЕЗИДЕНТА НА ЕКСИМ БАНК

  • 21 Май 2024
  • 79
“Изграждането на нови ядрени мощности на площадката на АЕЦ “Козлодуй” е един от основните приоритети в работата на настоящето правителство.

Министър Коритарова отстрани директора на ОПУ-Варна

  • 21 Май 2024
  • 78
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

НАГРАЖДАВАТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ УЧИТЕЛИ ПРЕЗ ГОДИНАТА В СФЕРАТА НА БУРГАСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ НА 22 МАЙ

  • 21 Май 2024
  • 82
Общо 86 учители от детски ясли, градини и училища в община Бургас ще бъдат официално отличени и наградени за високи професионални заслуги през последната учебна 2023-2024 година на 22 май, сряда, от 12.30 часа на тържествена церемония в хотел „България“.