« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

КОМИСИЯТА ПО СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ ПРОВЕДЕ СРЕЩА С ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ В ОБЩИНА БУРГАС

Инициативата е част от поредица дискусии, които местният парламент инициира с бургазлии от различни обществени сфери. Целта на срещите е граждани и общински съветници съвместно да начертаят целите, начините за реализирането им, както и стъпките за успешно развитие на града. „Няма как да градим бъдеще без да чуем хората, които са дали минало и настояще на Бургас. От първия си ден този Общински съвет работи успоредно за привличане и задържани на младите хора в града ни и за подкрепа и активно включване на възрастните хора в социалния живот.“ – написа адвокат Михаил Хаджиянев, председател на ОбС – Бургас, в поздравителния си адрес до присъстващите. Над 40 души от ръководствата на пенсионерските клубове представиха пред членовете на социалната комисия въпроси, отнасящи се до функционирането на клубовете, сроковете за подаване на отчетни документи, кандидатстването по програми и важни теми, касаещи включването на общността в социалния и културен живот. Председателят на комисията д-р Диан Господинов и колегите му, общинските съветници Мариела Кирова, Ясен Проданов и Димчо Грудев благодариха на присъстващите за активното участие и заявиха готовност да съдействат за реализация на предложенията и проектите им. Представителите на пенсионерски клубове отчетоха положителните резултати от усилията на Общински съвет и Община Бургас за подобряване на условията, в които извършват дейността си. „Смея да твърдя, че никъде в страната няма такова отношение към пенсионерските клубове, каквото има в Бургас от страна на местната управа“ – каза председателят на Сдружение на пенсионерите 2024. Като важна за тях възрастните хора определиха програмата „Активни пенсионери“, инициатива на кмета Димитър Николов, която предоставя финансова помощ за реализиране на художествена дейност, участие във фестивали и разнообразни културни събития. В срещата участие взе и заместник-кметът по образование, здравеопазване и социални дейности Михаил Ненов, според когото успешният модел за работа на пенсионерските клубове се дължи както на изключително дейните и ангажирани възрастни хора в града, така и на добрия синхрон в работа на Община Бургас и Комисията по социални дейности към Общински съвет. Заместник – кметът се ангажира да бъдат оптимизирани срокове за кандидатстване по различните общински програми, така че да бъде максимално добре обезпечатана дейността на пенсионерските клубове. Срещи в този формат, по предложение на присъстващите, ще се провеждат на всеки 4 месеца.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАТВАРЯ СЕ ЗА ДВИЖЕНИЕ КРЪСТОВИЩЕТО НА УЛИЦИТЕ „ВЕЛИКО ТЪРНОВО“ И „ЮРИЙ ВЕНЕЛИН“

  • 21 Май 2024
  • 23
Във връзка с възстановителни дейности на съществуващ водопровод, от 08.30 часа на 22.05.2024 г. – сряда, до 17:00 часа на 23.05.2024 г. се въвежда временна организация на движението, като се затваря кръстовището, образувано от ул. „Велико Търново“ с ул. „Юрий Венелин“. Спазвайте временната организация, която ще бъде въведена в района.

Университет “Проф. д-р Асен Златаров” ще ремонтира базата на Колежа по туризъм

  • 21 Май 2024
  • 75
Бургаски държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще инвестира целево около 1,5 милиона лева в обновяване на базата и инфраструктурата на Колежа по туризъм, който се намира в парк „Езеро”.

Инспекторите по труда извършиха над 1000 проверки в сектор „Строителство“ само за месец

  • 21 Май 2024
  • 71
Инспекторите по труда извършиха 1031 броя проверки на строителни обекти в рамките на организираната през м. април инспекционна кампания в сектора по повод активизирането на строително-монтажните работи.

МИНИСТЪР МАЛИНОВ ОБСЪДИ ФИНАНСИРАНЕТО НА ПРОЕКТА ЗА НОВИ ЯДРЕНИ МОЩНОСТИ С ПРЕЗИДЕНТА НА ЕКСИМ БАНК

  • 21 Май 2024
  • 79
“Изграждането на нови ядрени мощности на площадката на АЕЦ “Козлодуй” е един от основните приоритети в работата на настоящето правителство.

Министър Коритарова отстрани директора на ОПУ-Варна

  • 21 Май 2024
  • 79
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.