С 1922 лв. годишно живеят най-бедните у нас

От социалното министерство отчитат над 1.3 млн. души, които живеят под прага на бедността. И предлагат неговият размер да се повиши с 6 лв. за следващата година. Татяна е сред хората, които трудно се справят с финансите си. Жената получава минималния размер пенсия на месец. Налага й се да работи, за да се справи с разходите си. "Взимам кредити, погасявам ги с наеми от земи", разказва тя. Споделя, че много от познатите й са в подобна ситуация.По думите й около 100 лв. дават за лекарства и не се справят със сметките, издържат се с кредити. Предложенията за прага на бедността срещнаха подкрепата на бизнеса. Синдикатите приветстваха идеите частично. Друга мярка обаче не получи одобрението на социалните партньори – при неверни данни от ТЕЛК решения, медицински комисии към НОИ да искат допълнителни изследвания и преразглеждане на определението. А мотивите на синдикати и работодатели са различни. От ресорното министерство направиха анализ и на прилаганата икон.мярка за подпомагане по време на пандемията, известна като 60/40. Социалните партньори настояват тя да бъде удължена и след 1октомври, а от бизнеса призоваха за разработването на цялостно антикризисно законодателство за справяне с подобни ситуации за в бъдеще.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Народното събрание отхвърли ветото на Радев за кариерните бонуси във ВСС

  • 30 Сеп 2020
  • 3
Депутатите почти без дебат приеха отново текстовете, които бяха върнати за повторно разглеждане от президента.

Над 5 300 бургаски деца изучават английски език по общинската програма за ранно чуждоезиково обучение

  • 30 Сеп 2020
  • 16
Програмата се изпълнява за шеста поредна година от Центъра за подкрепа и личностно развитие при голям интерес от страна на деца и родители.

Бургас има първия си клуб по артистично (синхронно) плуване

  • 30 Сеп 2020
  • 14
За пръв път в историята си Бургас има клуб по артистично (синхронно) плуване! Бургас е известен у нас, а и далеч зад границите на България със силните си школи по акробатика, художествена гимнастика, спортни танци. Всички те имат много допирни точки с изкуството, хармонията и красотата.

Отлагат плащането на концесионните такси на морските летища с година

  • 30 Сеп 2020
  • 21
Правителството одобри предложението за прилагане на мярката – отлагане плащането на вноските на годишното концесионно възнаграждение за 2020 г. от летищата във Варна и Бургас.

Автоинструкторите отново заплашват с протести

  • 30 Сеп 2020
  • 21
Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" предлага промени в провеждането на шофьорските курсове. Целта е да се повиши качеството на обучението и така да се намалят инцидентите и жертвите по пътищата.