« май 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Промяна в закона слага край на опитите за избягване на запечатването на обекти от данъчните

От началото на годината в интернет страницата на НАП са достъпни списъци на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение. В специално създадена рубрика може да се извърши справка за всеки обект, в които органите по приходи на НАП са установили данъчни нарушения, за които се налага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции. През 2017 г. бяха отчетени опити на търговци да заобикалят запечатването на обект като административна мярка. Това ставаше чрез прехвърляне на стопанисването на обекта в рамките на ден на друго юридическо лице, включително преназначаване на персонала, прехвърляне на касовите апарати, преподписване на договори с наемодатели и доставчици. С последните промени в ЗДДС бе прието, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва, което значително ще намали опитите за заобикаляне на закона, допълват от НАП. Условието за това е към момента на запечатване на обекта или обектите, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан. Обявяването на подлежащите на запечатване обекти в сайта на НАП води до презумпцията, че всяко трето лице знае факта на предстоящото запечатване. До същата презумпция води и поставянето на трайно закрепено съобщение на търговския обект, подлежащ на запечатване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Прогноза за 05 май 2024 г.: Времето за кратко се подобрява

  • 04 Май 2024
  • 33
През нощта срещу неделя валежите обхванали страната ще са в процес на спиране, а облачността временно ще се разкъса. Ще продължи да духа слаб до умерен източен вятър. В сутрешните часове на места в равнините и низините временно видимостта ще бъде намалена.

Благодатният огън пристига в Русе от Румъния

  • 04 Май 2024
  • 51
Благодатният огън от Йерусалим ще пристигне тази вечер в Русе от Румъния. Това съобщи Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум.

БАБХ извършва проверка след сигнал за открита батерия в козунак

  • 04 Май 2024
  • 52
Във връзка със случая с открита батерия в закупен козунак, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) реагира незабавно и предприе необходимите мерки за установяване произхода на козунака.

Видеостени ще предават пасхалната служба в Бургас

  • 04 Май 2024
  • 70
Представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Патриаршията с пасхално послание за Възкресение

  • 04 Май 2024
  • 62
"Победата над смъртта, която Богочовекът Господ наш Иисус Христос удържа над мрака и цялата всепоглъщаща и губителна сила на злото, е кулминацията, най-висшата и категорична изява на Божията любов към нас и към цялото творение", се казва в посланието на Светия синод, с което поздравяват по случай Великден всички вярващи у нас и в чужбина и пожелава на всички светла и изобилна пасхална радост и всяко добро от Господа.