« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Още по-строг контрол на КПП за дългия уикенд, проверяват за дрога и алкохол

Причините за пътуване извън градовете по време на предстоящите почивни дни са непроменени - по работа или за лечение. Разходка до вилата не е разрешена, така че такива шофьори ще бъдат връщани. Това стана ясно от пресконференция на представители на МВР в Министерски съвет по повод създадената организация и контрола през предстоящия дълъг уикенд. Като допълнителна мярка шофьорите, преминаващи през КПП-та, ще бъдат проверявани за употреба на алкохол и наркотици. На брифинга взеха участие началниците на отделите "Охранителна полиция" - комисар Веселин Младенов, "Пътна полиция" в ГДНП - комисар Звезделин Колев, комисар Радослав Стойнев - началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР, и комисар Любомир Костадинов - заместник -началник на отдел "Пътна полиция", СДВР. По данните на вътрешното ведомство, само в София има изградени над 200 КПП-та. До момента са извършени 55 000 проверки на декларации, предадени от гражданите на контролно-пропускателните пунктове на областните градове и София. От тях малко над 3000 съдържат неверни данни - това са граждани, декларирали, че отиват на работа, но при проверка се е оказало, че те нямат трудов договор. За 466 пък е било установено, че са безработни. Образувани са около 200 досъдебни производства за декларирани неверни данни по КПП-тата. При контрола по спазването на противоепидемичните мерки пък са съставени 19 262 акта, от които 14 000 са за неносене на маски. Само вчера в София са съставени 105 акта на излязли без маска. "В София пътният поток е голям. На ден през КПП-тата влизат около 30 000 коли. Така че усилията ще бъдат насочени там. Искам да предупредя гражданите, че ще бъдат разположени допълнителни екипи за проверки заради употребата на алкохол и наркотици. По отношение на мотористите ще има специални екипи, тъй като вече има гонки по определени булеварди", заяви комисар Любомир Костадинов. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Започна саниране на старата детска градина в квартал Сарафово

  • 05 Юни 2020
  • 58
Започнаха ремонтните дейности по саниране на сградата на стария корпус на детската градина в бургаския квартал Сарафово. Кметът Димитър Николов посети детското заведение, за да види на място изпълнението на строителните работи.

Кандидат-студентите ще подават документи онлайн и на място - в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 05 Юни 2020
  • 75
На 8 юни започва официално кандидат-студентската кампания в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас. Желаещите да се обучават в най-голямото държавно висше училище в Югоизточна България ще могат да подават документи от 8 юни до 10 юли.

Над 100 нови улици в община Бургас ще получат имена

  • 05 Юни 2020
  • 56
Над 100 нови улици в различни квартали на община Бургас ще бъдат именувани за първи път. Близо половината от тях са в кв. "Крайморие" - 48 броя. Причините за именуването на улиците са влезли в сила подробни устройствени планове и създаване на нови лични и фирмени административни адреси.

Топъл вятър пак носи пясък от Сахара

  • 05 Юни 2020
  • 75
Температурите днес ще се повишат с още няколко градуса след започналото затопляне вчера. Ще е ветровито, в 13 области е обявен жълт предупредителен код, но вятърът ще е южен и топъл. Той обаче отново ще донесе пясък от Сахара.

Край на брифингите за Covid-19

  • 04 Юни 2020
  • 202
Не искам да си приписвам заслуги, но ние направихме чудо. Никой друг колега не успя да го направи в света. Избегнахме това, което се случи по света - с дисциплина. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.